Prijava

Vaša prijava

Albanska manjina u Gorici proslavila Dan nezavisnosti Republike Albanije


Vijeće albanske nacionalne manjine grada Velike Gorice organiziralo je proslavu u povodu 104. obljetnice nezavisnosti Republike Albanije. U programu su sudjelovali članovi Albanskog dramskog društva Mërgimtari, pjevačica Ludmilla Baballëku, ansambl Zlatne godine i KUD Ogranak seljačke sloge iz Buševca.

 

“Drago nam je da su izabrali našu županiju da ovdje zasnuju svoje zajednice. To je i njihova županija i suradnja je sjajna. Podupiremo Albance da čuvaju svoju kulturu i jezik, da se ponose svojom poviješću”, istaknuo je predsjednik Županijske skupštine Dražen Bošnjaković.

 

“Slavimo Dan zastave, Bajram koji je prošao i Božić koji dolazi. Slavimo i veselimo se. Pripremili smo hrvatsko-albanski program”, rekao je Mematali Zenuni, predsjednik Vijeća albanske nacionalne manjine Velike Gorice.

 

Foto: Zagrebačka županija
Foto: Zagrebačka županija

“Zagrebačka županija puno ulaže u nacionalne manjine i nadamo se da ćemo kroz Europsku uniju izvršiti pritisak da zemlje u okruženju poštuju vrijednosti nacionalnih manjina kao što to mi ovdje radimo”, rekao je dožupan zagrebačke županije Rudolf Vujević.