Prijava

Vaša prijava

Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna


Ponedjeljak protječe uz suho i stabilno vrijeme. Mnoge je razveselila povoljna biometeorološka situacija zbog koje se osjećaju dobro i zdravo. Kristijan Božarov iz Crometea najavljuje kako utorak donosi mjestimičnu jutarnju maglu i nisku naoblaku. Ponegdje je moguća slaba rosulja ili izmaglica. Tijekom dana većinom suho uz izmjenu oblaka i sunčanih razdoblja. Jutro hladno uz mraz, pogotovo ako noć bude vedra, temperatura će se kretati između -8 i -2°C. Najviša dnevna temperatura od 0 do 5 Celzijevih stupnjeva, ovisno o količini sunca. Biometeorološke prilike bi trebale biti povoljne.

 

Slične vremenske prilike se očekuju i tijekom srijede. Noć i jutro će biti hladni, vjerojatno uz pojavu mraza. Postoji mogućnost i za maglu i nisku naoblaku. Jutarnja temperatura od -6 do 0, a dnevna bi trebala biti oko 5 do 7 Celzijevih stupnjeva. Vjetar većinom slab.

 

Suho vrijeme bi se moglo nastaviti i u četvrtak.

 

“Moramo napomenuti da u ovakvim situacijama postoji mogućnost da u nizinama ostanemo i cijeli dan u magli ili niskoj naoblaci. To su oni dani kad u nizinama magla može pokvariti dojam lijepog vremena. U slučaju te dugotrajne ili cjelodnevne magle temperatura može biti i niža od navedene u prognozi. Ono što je sigurno je da nas napokon čeka niz od nekoliko suhih dana”, ističe Božarov.

 

Postupna promjena vremena je moguća tijekom petka. Prijepodne će još biti većinom suho, mjestimice s maglom, a ujutro je moguć i mraz. Popodne će okrenuti na južinu uz porast naoblake, a do kraja dana je ponegdje moguće i vrlo malo kiše, najprije u Gorskom kotaru. Dnevna temperatura bi mogla narasti blizu 10 Celzijevih stupnjeva.

 

U subotu i nedjelju malo toplije, ali i promjenjivo vrijeme. Uz dosta oblaka moguća su kraća sunčana razdoblja, ali mjestimice i malo kiše ili kraći pljusak. Kiša je vjerojatnija u subotu. U subotu imamo južinu pa će i jutro i dan biti topliji, a u nedjelju će temperatura možda pasti za dva-tri stupnja.

 

“Uglavnom, čini se da od vikenda kreće malo toplije vrijeme koje bi se moglo nastaviti i u sljedećem tjednu. Dakle, zasad kod nas u nizinama nema neke velike zime i pravog snijega”, dodao je Božarov.