Prijava

Vaša prijava

Nikica Kasunić prvak Hrvatske


Održavanjem 4. Kola hrvatske boćarske lige za osobe s invaliditetom, članovi Boćarskog kluba osoba s invaliditetom „Marijan Dobrinčić“ odličnim rezultatima zaključili su ovogodišnju natjecateljsku sezonu. Nikica Kasunić, u svojoj kategoriji tjelesnog oštećenja, postao je prvak Hrvatske uvjerljivo nadigravši svoje konkurente.

 

„U ovoj godini marljivo sam radio i vjerovao da će naporni rad donijeti ovakav, za mene ogroman uspjeh. Iako treniramo u skromnim uvjetima, velika mi je čast što sam postao državnim prvakom. Zahvalio bih se Sportskom savezu osoba s invaliditetom Zagrebačke županije što mi je omogućio da sam ove godine nastupio s novom rampom i boćama koje su mi omogućile da nadvisim svoju konkurenciju. Uz to, prije dva tjedna sam u Kupu Hrvatske osvojio srebrno odličje. Da moja radost bude veća najavljen mi je poziv za nastup za reprezentaciju Hrvatske“, zaključio je Nikica Kasunić.

 

Foto: BKOSI Marijan Dobrinčić
Foto: BKOSI Marijan Dobrinčić

Marko Turković u Puli je zabilježio tri pobjede, no to je bilo dostatno za drugo mjesto.

 

„Mi smo mali klub, ali nas krasi jedno prijateljstvo i ljubav za boćanje. Možda sam mogao i bolje, ali nije mala stvar biti drugi u Hrvatskoj. Naravno da sam zadovoljan, a potrudit ću se da slijedeće sezone budem na vrhu konkurencije u svojoj kategoriji tjelesnog oštećenja. Kao i Nikica i meni je najavljen poziv za nastup u reprezentaciji Hrvatske”, zadovoljan je Marko Turković.

 

Ivan Mazgar, trener Velikogoričkih boćara istaknuo je i to da je Filip Jager, koji se boćarima „Marijana Dobrinčića“ ove sezone pridružio ekipi u Puli zabilježio svoju prvu pobjedu.

 

“Do kraja sezone bit ćemo domaćini 3. Memorijala „Marijana Dobrinčića“ koji će se održati 3. prosinca u športskoj dvorani Osnovne škole „Nikola Hribar“, a do tada nastavljamo s treninzima. Osim što treniramo utorkom i subotom u športskoj dvorani OŠ „Eugen Kumičić“, od nedavno smo dobili još dva termina u Gradskoj športskoj dvorani, tako da koristim prigodu da pozovem sve da nam se pridruže, zaključio je Mazgar.