Prijava

Vaša prijava

KUD Nova Zora putuje u Slovačku na ‘Hrvatske dane’


KUD Nova Zora priprema se za nastup na manifestaciji ‘Hrvatski dan’ u Devinskom Novom Selu u Slovačkoj, na kojoj će u subotu, 26. studenog, izvesti dvije koreografije s kojima su osvojili drugo mjesto na ovogodišnjoj Državnoj smotri koreografiranog folklora u Čakovcu.

 

“Prva je izvorni prikaz svadbenih običaja iz Donje Lomnice pod nazivom “Lomički svati” u kojoj se izvodi i jedna muška pjesma stilom ojkanja odnosno ‘pjevanja po junački’. Ovaj način izvođenja pjesama upisan je na svjetskoj listi zaštićene nematerijalne kulturne baštine UNESCO-a, što ponosno ističemo. Druga koreografija pod nazivom “Ajd za milim ajd za dragim” publici će pokazati bogatstvo kulturnog izričaja Brodskog Posavlja. Osim ove dvije koreografije otpjevati ćemo i nekoliko starih pjesama iz lomničkog kraja”, rekla je Zlatica Krznarić, tajnica KUD-a.

 

Na drugom danu manifestacije, u nedjelju, u crkvi Sv. Duha u Devinskom Novom Selu KUD Nova Zora će, uz pratnju orguljaša i tamburaša te domaćina, otpjevati misu povodom 1. adventske nedjelje.

 


Nove redukcije na području Općine Pokupsko

Državno Natjecanje iz geografije