Prijava

Vaša prijava

Položiti vozački ili izdati knjigu? Iako je godinama prikupljao novac za autoškolu, Kruno je ipak odlučio ispuniti dječački san


Velika Gorica je dobila novog spisatelja. On je 30-godišnji Kruno Šafranić koji se za današnji dan pripremao punih 13 godina. Toliko je, naime, nastajala njegova fantasy trilogija ‘Dejan Dobrinić i čudnovati puteljak‘.

 

“Ideja je svanula zahvaljujući puteljku kojim sam svakodnevno išao u školu. Inspirirala me priroda, a kako sam imao problema s govorom i mucanjem u osnovnoj školi, odmah sam počeo pisati i čitati te sam shvatio kako mi to pomaže. Počeo sam ulaziti u svijet mašte“, priča nam Kruno, čija je knjiga doživjela svjetlo dana nakon što je prikupio novac za autoškolu, a onda shvatio kako novcem napokon može ispuniti svoj dječački san. Dileme stoga nije imao pa je vozačku dozvolu žrtvovao za izdavanje knjige, koja govori o borbi dobra i zla.

 

1.12.2016.-Velika Gorica-Promocija knjige Krune Šafranića. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal
1.12.2016.-Velika Gorica-Promocija knjige Krune Šafranića. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal

“Neprijatelj je 1986. godine osnovao plan da zamijeni bebe kako bi 17 godina kasnije mogao započeti diverziju na ostale svjetove, čak i zavladati našim planetom Zemljom…Odlučio sam da prvo idem za svojim snovima, a vozačka dozvola još može pričekati, iako mi je to velika želja”, kaže autor koji je u realnom svijetu kuhar i u jednom velikogoričkom restoranu priprema slasne delicije.

 

Na promociji knjige bila je i ravnateljica Gradske knjižnice Katja Matković Mikulčić. Ističe kako je knjiga maštovita te budi asocijacije na neka druga djela iz istog žanra, poput Harry Pottera i Čudnovate šume, a da je autor primjer kako se isplati boriti kroz život.

 

“U svakom slučaju, na goričkoj spisateljskoj sceni svakako se pojavilo novo ime. Dobrodošao u krug velikogoričkih pisaca”, poručila je Matković Mikulčić.

 

Galerija fotografija: