Prijava

Vaša prijava

Folklorne poslastice u izvedbi Folklornog ansambla Turopolje


Sinoć je u dvorani Gorica Pučkog otvorenog učilišta Folklorni ansambl Turopolje povodom nailazećih praznika i Nove godine podario svojim sugrađanima godišnji koncert pod nazivom ”Pjesme i plesovi Hrvata”. Izvedeno je 9 koreografija (od ukupno 38 koliko ih Ansambl ima pripremljenih na repertoaru) i dva muzička intermeca. Koncert su pripremili: umjetnički voditelj folklorne sekcije Tomislav Miličević, voditelji tamburaške sekcije Stefko Kačurov i Tomislav Mlinarić te dugogodišnja plesačica i voditeljica dječjih grupa Marija Miličević. Kompletnim pripremama i koncertom ravnala je jedna i jedina predsjednica FA Turopolje Zlata Cundeković.

 

10.12.2016. Velika Gorica, dvorana POUVG - Koncert FA Turopolje. Foto: David Jolić/cityportal.hr
10.12.2016. Velika Gorica, dvorana POUVG – Koncert FA Turopolje. Foto: David Jolić/cityportal.hr

 

U izvedbi programa sudjelovale su seniorske sekcije ‘A’ i ‘B’ te jedna od pet dječjih skupina. Koreografije su izvođene slijedećim redoslijedom: ”Pjesme i plesovi Turopolja”, ”Dječje igre iz Zapadne Hercegovine”, ”Pjesme i plesovi iz okolice Valpova”, ”Pjesme i plesovi Zagorja” (bliže zaprešićkom kraju), ”Bunjevački plesovi”, ”Pjesme i plesovi Baranje”, Intermeco Tamburaškog sastava FA Turopolje, ”Pjesme i plesovi Prigorja”, ”Pjesme i plesovi Pokuplja” (”Sva su sela oko Kupe bela”), Intermeco Tamburaškog sastava, ”Pjesme i plesovi Banije” (”Ja sam mladi Hrastovčanin”).

 

10.12.2016. Velika Gorica, dvorana POUVG - Koncert FA Turopolje. Foto: David Jolić/cityportal.hr
10.12.2016. Velika Gorica, dvorana POUVG – Koncert FA Turopolje. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Koncert je bio sjajan, koreografije odlično uvježbane i profesionalno izvedene, plesačice i plesači su letjeli na bini, bila je to perfektna lakoća plesa s osmjehom na licu. Gledatelji (i balkon je bio popunjen) svoje oduševljenje su izražavali dugotrajnim pljeskom, koji je na kraju prerastao u ‘standing ovation’. Da bi ugođaj bio potpun pobrinula se dosjetkama i komunikacijom s gledalištem raspoložena moderatorica Ana Mirenić.

 

galerija fotografija