Prijava

Vaša prijava

Škole u Vukovini i Novom Čiču dobile tablete i računala


Učitelji i profesori osnovnih škola Vukovina i Novo Čiče danas su dobili tablete, laptope i hibride koje će koristiti na nastavi s učenicima. Preduvjet je to za uvođenje e-dnevnika, a nastavnicima omogućuje da se računalima i tabletima spoje na internet ili projektor te nastavu provode pomoću digitalnog sadržaja koji, uz kupnju udžbenika, besplatno daju izdavačke kuće.

 

“Mi smo sretni što smo uspjeli ući u taj pilot projekt CARneta, drago nam je da će i djeci i učiteljima nastava biti bolja, kvalitetnija i jednostavnija te će lakše neke stvari moći naučiti. Djeci će se tako olakšati određene nastavne cjeline koje se u školi uče”, ravnatelj OŠ Vukovina Damir Bedić i dodaje kako ih iduće godine čeka nova infrastruktura i optički internet kojim će se cijela škola digitalizirati.

 

Projekt kojim je škola u Vukovini dobila 35 tableta, četiri prijenosna i šest hibridnih računala, ukupno vrijedne više od 200 tisuća kuna. Hibridna računala koristit će nastavnici matematike, biologije, fizike i kemije. U 2017. godini CARnet će im pomoći opremiti i učionicu u kojoj će biti 50-ak tableta za učenike.

 

 

“Sve više je sadržaja digitalizirano, a sve manje se koriste udžbenici. I djeci je na taj način puno lakše učiti, puno zanimljivije, a sadržaji su im tako puno pristupačniji, pogotovo priroda za koju su se izdavači jako potrudili da sadržaj prilagode djeci”, učiteljica trećeg razreda Ana Grljević.

 

Kako se radi o pilot projektu na koji se prije dvije godine prijavila Osnovna škola Vukovina, a u međuvremenu se Osnovna škola Novo Čiče odvojila i postala samostalna škola, postavilo se pitanje gdje će računala završiti. CARnet je ipak odlučio kako će 31 tablet, pet hibridnih računala i tri prijenosna računala dobiti i nova škola, jer projekt su prijavili zajedno.

 

I ravnatelju Bediću i ravnateljici OŠ Novo Čiče Sanja Povoljnjak jedino je žao što područne škole nisu zahvaćene ovim projektom.

 

“Projekt je financiran putem Europske unije, a mi smo 151. škola koja je ušla u ovaj projekt. Kod nas je organizirana i radionica za učitelje i oni su tu edukaciju prošli, kao i nekoliko internetskih radionica. Naš kolektiv je mlađi i svi su oduševljeni što ćemo imati e-dnevnike. Jedino još ne znamo što ćemo s područnim školama”, rekla Povoljnjak.

 


Naj učenica studenog 2016.