Prijava

Vaša prijava

LiDraNo 2017: Gorica ugostila 180 najkreativnijih učenika Zagrebačke županije


Velika Gorica ugostila je Smotru literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih škola Zagrebačke županije. Pozornicom Pučkog otvorenog učilišta prodefiliralo je 180 učenika. Svi su oni nastojali ostaviti što bolji utisak na povjerenstvo, a oni najuspješniji predstavljat će našu županiju na državnoj smotri

”Glumim u predstavi Ah, ta lektira. Tumačim ulogu Pipi Duge Čarape. Naša predstava govori o djevojčici Tihani, koja je izrazito ozbiljna za svoje godine. Tu na scenu stupamo ja i Huckleberry, nastojimo je razveselili i promijeniti njezin pogled na svijet”, otkrila nam je Klara, učenica Osnovne škole Đure Deželića iz Ivanić Grada.

14.02.2017. Velika Gorica – Županijski lidrano 2017. foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

Mladi glumci za ovaj nastup pripremali su se intenzivno tjedan dana. Probe su se odvijale prije i poslije nastave, otkrio nam je Filip. Najzaslužnija za cijeli projekt njihova je učiteljica i mentorica Mirjana.

”Jako puno nam je pomogla i da nema naše učiteljice mi možda danas ovdje ne bi nastupili”, rekao nam je Šimun.

Pristiglim literarnim uradcima učenika zadovoljni su i u nadležnom povjerenstvu. Na ovogodišnju županijsku smotru pristiglo je 27 radova. No, među njima se našlo i onih prepunih pesimizma.

14.02.2017. Velika Gorica – Županijski lidrano 2017. foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

”Naime, ova situacija u kojoj živimo snažno utječe i na djecu. Najčešće kroz one koji su im najbliži, a to su njihovi roditelji i učitelji. Tako da nam je pristiglo nešto radova u kojima se osjeća velika doza pesimizma”, upozorio je član povjerenstva Tihomir Horvat.

Ovogodišnja smotra pokazala je da su se školski listovi othrvali navali novih tehnologija. Štampaju se novi brojevi časopisa, a osim školskih tema u njima svoje mjesto polako pronalaze i aktualne društvene teme. Mladi novinari sve slobodnije pišu i o realnim problemima svoje populacije, poput vršnjačkog nasilja u školama.

”Nema straha za novinarstvo, koliko god da je ono u krizi. Ovi učenici dokazuju da se i dalje rađaju pojedinci sa znatiželjnim novinarskim duhom”, poručila je Ivana Sučić, članica povjerenstva za novinarski izraz.

14.02.2017. Velika Gorica – Županijski lidrano 2017. foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

Nakon dugo vremena Velika Gorica ugostila je županijsku smotru, a domaćin Osnovna škola Nikole Hribara učinila je sve kako bi se gosti što ugodnije osjećali.

”Izuzetna nam je čast i obveza što smo dobili organizaciju ove manifestacije. Koliko je program bio bogat najbolje govori brojka od 180 sudionika”, pohvalio nam se Zdenko Ilečić, ravnatelj OŠ Nikole Hribara i domaćin manifestacije.

Učenici i njihovi učitelji iskoristili su slobodno vrijeme kako bi obišli naš grad. Organiziran im je i posjet Muzeju Turopolja, gdje su upoznali kulturnu baštinu turopoljskog kraja i Velike Gorice. Nadamo se da će im Gorica i njihovi domaćini ostati u lijepom sjećanju.

Galerija fotografija