Prijava

Vaša prijava

Gorička inicijativa poslužila kao predložak za nacionalni projekt


Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica 2009. godine otvorilo je ”Posudionicu medicinskih i ortopedskih pomagala”. Samo u 2016. godini građani su iz nje 158 puta posudili pomagala. Kako kažu, oni su prva pomoć građanima kada se nađu u situaciji da im zatreba krevet, kolica, hodalica ili štaka. Većina pomagala je donirana, a dio je kupljen iz sredstava namijenjenih za provedbu Strategije za izjednačavanje mogućnosti koju provodi Grad Velika Gorica.

”Ljudima to treba sada i odmah. Dok realiziraju svoje pravo u HZZO-u, zna se dogoditi da im više pomagalo nije niti potrebno. Korisnici kod nas mogu besplatno posuditi potrebno pomagalo. No, postoji i jedan uvjet da to ne može biti na duže od šest mjeseci. Želja nam je da što više naših sugrađana može doći do potrebnog pomagala”, rekla nam je Suzana Strunjak, ravnateljica goričkog Crvenog križa.

foto: facebook.com/crvenikriz.velikagorica

Hrvatski Crveni križ prepoznao je rezultate velikogoričkog projekta i pokrenuo vlastiti humanitarni projekt ”Posudionica medicinskih i ortopedskih pomagala HCK”. U sklopu njega izrađen je i promo spot u kojem se pojavljuje naša poznata paraolimpijka Sandra Paović. Građani su pozitivno reagirali na ovu akciju.

”Od kada se spot počeo emitirati, građani su nam donirali dvije štake, hodalicu i ortozu. U ovom trenutku raspolažemo s 10 ”princeza”, 15 medicinskih kreveta, 20 pari štaka, 13 hodalica, petnaest invalidskih kolica, električno pomagalo za premošćivanje stepenica, skalamobil i rampu”, otkrila nam je ravnateljica.

Ako imate pomagala koja vam više ne trebaju, donirajte ih Crvenom križu i pomozite nekome da što lakše riješi ili barem olakša svoju novonastalu situaciju. Besplatno posuđivanje medicinskih i ortopedskih pomagala značajno smanjuje ekonomski pritisak na korisnike i njihove obitelji.


Državno Natjecanje iz geografije