Prijava

Vaša prijava

U knjižnici radionica o emocionalnoj inteligenciji djece


Dječji odjel Gradske knjižnice Velika Gorica ugostit će u utorak, 28. veljače, u 18 sati psihologinju Tatjanu Gjurković koja će održati psihoedukativnu radionicu pod nazivom “Od emocionalno svjesnog djeteta do društveno odgovorne osobe”.

U svom izlaganju Gjurković će objasniti važnost samosvjesnosti vlastitih obrazaca osjećanja, razmišljanja i ponašanja, razgovora o emocijama i kako razgovarati o njima s djetetom, o važnosti prepoznavanja neverbalnih znakova u razgovoru te kako poticati razvoj djetetove empatije što je preduvjet za razvoj djetetove socijalne svijesti i odgovornosti prema sebi i drugima.

“U našem društvu se općenito naglašava važnost kognitivnih sposobnosti i mjerljivog znanja. Istovremeno sve više znanstvenih istraživanja potvrđuju važnost socio-emocionalnih kapaciteta djeteta za nošenje s izazovnim situacijama. Daniel Goleman je još 1995. naglasio važnost razvoja emocionalne inteligencije. Kako bi se doprinijelo tome, u odnosu s djecom i s ljudima općenito, važno je biti svjestan vlastitih emocionalnih kapaciteta. O svjesnosti se danas mnogo priča, no biti svjestan i djelovati u skladu s tim u stresnim situacijama često nije isto. Svjesnost vlastitih emocionalnih sposobnosti tek je prvi korak u nizu osobnih promjena”, kaže Tatjana Gjurković i dodaje kako, da bi dijete odraslo u empatičnu i samosvjesnu osobu, ono to iskustvo treba imati u odnosu s roditeljima i sa svojom okolinom tijekom svog odrastanja.

 


Dar školskoj knjižnici

301. Matičin četvrtak – PROBLEMATIKA URBANIZMA-POVIJESNI UZROCI – najava