Prijava

Vaša prijava

Doznajemo: PLJAČKAŠKI POHOD U VUKOMERIČKIM GORICAMA Razbojnici provaljivali u kuće, vikendice i kleti


Mještani i vikendaši naselja Gradec u Vukomeričkim goricama šokirani su pljačkaškim pohodom, koji se dogodio u njihovom inače mirnom i pitomom kraju, gdje se nalazi i barokna drvena crkvica sv. Petra iz 17 stoljeća. Nepoznati razbojnici jučer su rano ujutro upali u mjesto i počeli provaljivati u sve što im se našlo na putu. Na meti su bile kuće, vikendice i kleti. Prema riječima vlasnika, ulazna vrata objekata nemilosrdno su trgali, razbijali prozore, a iz prostorija izvlačili sve što su stigli.

Uspjeli su čak odvesti i kotlove za pečenje rakije. Nestala je i veća količina rakije te suhomesnatih proizvoda.

Zanimljivo je kako samo nekoliko stotina metara dalje živi lokalno stanovništvo, a da nitko od njih nije odmah reagirao na buku koja je odzvanjala za vrijeme provale i devastacije objekta.

“Sigurno je negdje netko nešto čuo jer tim putem baš i ne prolazi puno auta. Lokalno stanovništvo vjerojatno može čuti i vidjeti svaki auto koji prođe tim krajem jer sve kuće i vikendice su porazmještene kraj puta koji tuda prolazi”, priča nam Darinka Đuretić koja u Gradecu ima drvenu klet.

“Moj suprug je jučer primio dojavu na posao i nakon njegovog povratka kući krenuli smo put Gradeca da vidimo da li je sve u redu. Kada smo stigli ispred naše kleti bila su dvoja policijska kola i nekoliko privatnih auta. Policija je već obavljala očevid kod obližnjih kuća i vikendica. Ubrzo smo vidjeli kako je provaljeno u moju drvenu klet, sve ispreturano i porazbacano, niti jedna stvar nije bila na svom mjestu”, kaže Đuretić, ističući kako je njezin prvi susjed prošao puno lošije od nje.

“Susjedu su sva vrata provaljena, a ima ih sedam u toj kući. Drugom susjedu su čak i lamperiju skidali sa zida. Valjda su tražili vrijednosti. Taj susjed ima u prizemlju prostoriju koju je zatvorio metalnim vratima. U njoj je pospremio kotao za rakiju, no provalnicima ni metalna vrata nisu bila prepreka da uđu u prostor”, opisala nam je Darinka Đuretić.

U Gradecu je i danas trajala policijska istraga. Objekte vlasnika koji se nisu pojavili prilikom očevida, policija je zapečatila.

Galerija fotografija/Foto: Darinka Đuretić