Prijava

Vaša prijava

VRŠNJAKU SPASILA ŽIVOT Hrabroj Goričanki Barbari Novosel kolege iz cijele Hrvatske darovale ‘Izviđačko srce’


Nakon što je za nesebičnu pomoć unesrećenom Marku Raku nagrađena nagradom Grada Velike Gorice ‘Turopoljsko srce‘ te nagradom ‘Ponos Hrvatske‘, veliko hvala svojoj kolegici Barbari Novosel rekao je i Savez izviđača Hrvatske, uručivši joj priznanje za hrabrost ‘Izviđačko srce‘ i pravi skautski ruksak. Barbara je odmah dobila i još jedno priznanje – Pohvalnicu za hrabrost, nesebičnost i uspješnu praktičnu primjenu stečenih znanja i vještina od svoje Turopoljske udruge skauta ‘TUR’.

22.02.2017. – Velika Gorica – Izviđači obilježžili BP Day. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal

„Učite, stječite znanja i primjenjujte ih u stvarnom životu. Ona će vam sigurno puno koristiti kasnije. To ćete tek jednog dana shvatiti kada pogledate u natrag na svoj skautski život“, mladim je TUR-ovcima poručila dopredsjednica Saveza Mirela Varović, posebno pohvalivši 12-godišnju Barbaru, koja je učinila veliko djelo, a u izviđačima je samo šest godina. A Barbara se nesebično pita zašto se njezinom činu, kojim je život spasila vršnjaku, pridaje toliki značaj i svima zahvaljuje na uručenim priznanjima.

‘Marko se tresao i grčio’ 

„To što sam ja učinila meni je sasvim normalno, puno mi znači i sretna sam zbog toga. Kada sam prišla unesrećenom Marku koji je na Ulici Bratstvo doživio prvi epileptički napad, on se tresao i grčio. Nazvala sam hitnu i njegove roditelje, dala mu vode te zaustavila auto kako bi zajedno s tim vozačem Marka prenijela u hlad“, ispričala nam je hrabra Barbara Novosel.

22.02.2017. – Velika Gorica – Izviđači obilježžili BP Day. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal

Nova priznanja Barbari su uručena sinoć u povodu rođendana osnivača skautskog pokreta, lorda Roberta Baden Powella i njegove supruge Olave, čime su i gorički izviđači obilježili takozvani BP Day, Dan sjećanja.

„Okupilo se sedamdesetak članova udruge koji kroz kviz provjeravaju znanja iz povijesti skautskog pokreta te iz života Roberta Baden Powella. On je 1907. godine osnovao skautski pokret, nakon čega se pokret kao zaraza počeo širiti svijetom i stigao do naših granica“, kazao je predsjednik Turopoljske udruge skauta Alen Konjević.

Galerija fotografija: