Prijava

Vaša prijava

Ftičeki se ženiju – nova slikovnica Miljenka Muršića


Ftičeki se ženiju” druga je slikovnica velikogoričkog autora Miljenka Muršića. I prva slikovnica “Avijonko se ženi” nastala je na osnovi pučke popijevke “Ftiček veli da se ženil bode”, s tim da je motiv različito obrađen i literarno dograđen. U Avijonku (nastao u suradnji sa slikarom Matom Lovrićem i fotografom Aleksandrom Božićem) korišteni su motivi Velike Gorice, dok su u “Ftičekima” motivi grada Čakovca koje je nadahnuto naslikao Nikola Peti.

14.02.2017. Čakovec – Promocija slikovnice “Ftičeki se ženiju”. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Promocija slikovnice ‘‘Ftičeki se ženiju” održana je u prostoru Gradske kavane u Čakovcu, u utorak, 14. veljače 2017. Sudjelovali su dr. sc. Andrijana Kos Lajtman kao promotorica, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu prof. Ivan Pranjić i autor Miljenko Muršić. U prigodnom glazbenom programu nastupila je grupa ‘Boemikon’, sastavljena od učenika čakovečke gimnazije.

”Slikovnice nisu moj glavni književni interes, no rad na njima ispunio me je zadovoljstvom. Mislim da su obje moje slikovnice baš štosne i lijepe. Na čakovečkoj promociji u posve ispunjenom prostoru atmosfera je bila svečarski ugodna, čemu je pridonio i datum promocije – Valentinovo, dan zaljubljenih”, rekao nam je autor Muršić.