Prijava

Vaša prijava

Distributivni centar dobiva novac za izgradnju ULO hladnjače


Unatoč dnevnom redu od 31 točke, posljednja sjednica Županijske skupštine u ovom sazivu završila je u rekordnom roku. Dnevni red sadržajno nije bio toliko težak, uglavnom su to bila izvješća o radu županijskih povjerenstava i savjeta, ali istaknulo se par točaka. Vijećnici su dali suglasnost za kreditno zaduženje Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan, Distributivnom centru za voće i povrće d.o.o. te Zagrebačkoj županiji za realizaciju županijskih strateških projekata te radova na dogradnji, rekonstrukciji i opremanju OŠ Bistra.

Za realizaciju razvojnog projekta „Naftalan 2 s unutarnjim i vanjskim bazenima“ čija je ukupna vrijednost procijenjena na 35 milijuna kn, Naftalanu je odobreno kreditno zaduženje u iznosu 28 milijuna kuna s rokom otplata od 11 godina uz kamatnu stopu od 2,40% te mogućnost prijevremene otplate kredita. Za realizaciju spomenutog projekta Zagrebačka županija je osigurala u ovoj godini 10 milijuna kn

Distributivni centar za voće i povrće d.o.o. kreditno će se zadužiti za 27 milijuna kuna na rok od 10 godina. Spomenuta sredstva nužna su za financiranje gradnje ULO hladnjače s tehnološkom opremom i transportnim sredstvima. Većina sredstava za gradnju tj. 23.362.980,45 kuna osigurana su temeljem natječaja Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te će se ona isplatiti po završetku dijela investicije. Razliku do ukupne vrijednosti projekta osigurat će Distributivni centar s iznosom od 2.826.928,32 kuna.

23.02.2017. – Zagreb – Održana sjednica Skupštine Zagrebačke županije – foto/Petra Rožić/Cityportal.hr

Školu u Bistri pohađa 453 učenika u tri smjene, a radovi na dogradnji i rekonstrukciji škole ukupne vrijednosti 21.225.076,23 kn započeli su u listopadu 2016. godine. Zagrebačka županija osigurat će 18 milijuna kn, od kojih bi se 10 milijuna realiziralo kreditom, a u projekcijama proračuna za 2018. godinu predviđeno je 2,1 milijun kn. Župan Kožić napomenuo je da se uz školu u Bistri u ovoj godini očekuje završetak dogradnje OŠ Bedenica, zatim izgradnja nove osnovne škole u Jastrebarskom te sportske dvorane u Klinča Selima i Posavskim Bregima. A zbog velikog broja učenika Područna škola Rakitje OŠ Sveta Nedelja postaje samostalna ustanova i zvat će se OŠ Vladimira Dešćaka.

Na Aktualnom satu vijećnike je zanimalo što Zagrebačka županija poduzima kako bi se povećao broj realiziranih projekata koji se financiraju sredstvima Europske unije te koji su natječaji unutar Upravnog odjela za gospodarstvo raspisani i namijenjeni gradovima i općinama za realiziranje njihovih projekata.