Prijava

Vaša prijava

FOTO Znate li tko je bio glavna zvijezda Malog fašnika?


Nakon što je jučer Goricom prodefilirala Velika fašnička povorka, 108. Turopoljski fašnik danas je bio u znaku malih maski, koje maštovitošću nisu nimalo zaostajale za ‘odraslim’ maskama. Zvijezda pod šatorom smještenim iza Pučkog učilišta bio je Zmaj Anđelko i dugački rep, pobjednička maska među osnovnoškolskim skupinama, kojom su upravljali Dora i Nikola iz Osnovne škole Eugena Kumičića.

26.02.2017. – Velika Gorica – Mali fašnik. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal

„Jedino je komplicirano to što sam ja glava, a on rep pa smo se trebali uskladiti. Pošto ja ne vidim, Nikola je meni cijelo vrijeme bio GPS“, rekla je Dora Cvetko.

Maska zmaja kruna je humanitarne akcije kojom je prikupljan novac za distribuciju dječje slikovnice ‘Zmaj Anđelko i dugački rep’, autora Gorana Čučkovića iz Velike Mlake. Cilj mu je bio razveseliti svu djecu koja su na bolničkom liječenju diljem Hrvatske.

„Nas par mama je došlo do ideje da budemo Zmaj Anđelko i u tome nas je podržao cijeli razred. Željeli smo da svi znaju za taj humanitarni projekt, da Zmaj Anđelko pomaže bolesnoj djeci“, ispričala nam je Ivana Krišto.

26.02.2017. – Velika Gorica – Mali fašnik. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal

‘Kao da je pobjegao s Riječkog karnevala’

Maska je oduševila i Mrlu iz Leta 3, čija je kćer također sudjelovala na Malom fašniku.

„Jako mi se sviđa pobjednička grupa jer ona je dio humanitarne akcije koja je izdala već drugu slikovnicu. Zmaj Anđelko je baš bio impozantan. Izgleda kao da je pobjegao s Riječkog karnevala“, kazao je Mrle.

Slikovnica i humanitarni projekt predstavljeni su ispred fašničkog šatora.

26.02.2017. – Velika Gorica – Mali fašnik. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal

„Želimo da svako dijete koje je samo u bolnici ili u teškim životnim uvjetima dobije jednog prijatelja, kao na primjer Zmaja Anđelka, kojem se može veseliti, da mu uljepšamo njegove dane i djetinjstvo te da pomognemo svima koji sami sebi ne mogu“, napomenula je promotorica projekta Mirna Čučković.

26.02.2017. – Velika Gorica – Mali fašnik. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal

Osim školskih i Zmaja Anđelka, najbolji među vrtićkim skupinama bili su ‘Djedice i bakice‘ Dječjeg vrtića Lojtrica iz Velike Mlake. Noa Petak s ‘Lutkom na navijanje’ imao je najbolju pojedinačnu masku, dok su Tena i Lukas Vrban sa svojim ‘Trolovima’ prema mišljenju žirija bili najbolji par Malog fašnika.

Galerija fotografija:


[PROGRAM 27.2.-03.03.]