Prijava

Vaša prijava

Putujte knjigom oko svijeta


Područna knjižnica Galženica pokrenula je novi projekt pod nazivom ”Knjigom oko svijeta”. U sklopu njega će biti predstavljene nacionalne književnosti iz cijelog svijeta. Prva na redu našla se japanska književnost, a od danas pa do 15. ožujka u izlogu knjižnice bit će izloženi ulomci japanskih pisaca.

”Izložba je motivirana Japanom, odnosno načinom na koji se u njemu dočekuju proljeće. Sakura ili dan cvatnje drveta trešnje, tradicionalni je praznik Japanaca. Ono što svake godine zadivljuje stanovnike Japana su cvjetovi ovog drveta, čije pupoljke i latice s nestrpljenjem očekuju svake sezone pa se u vrijeme cvatnje ne planiraju važni sastanci, kongresi ili sajmovi, nego se odlazi u parkove i jednostavno uživa u promatranju otvaranja latica trešnje. Simbolički, u Japanu se cvjetanje trešnje povezuje s prolaznošću…ljepote, mladosti, trenutka….”, poručili su iz knjižnice.

Na policama knjižnice na Trgu Stjepana Radića nalaze se djela 23 japanska autora iz različitih vremenskih razdoblja, koja će vam pomoći da proniknete u svijest žitelja ove otočne države.