Prijava

Vaša prijava

Za zapošljavanje ranjivih skupina u sektoru turizma i ugostiteljstva država osigurala 31,5 milijuna kuna


U okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020, Ministarstvo turizma objavilo je otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga za poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Cilj je veća zapošljivost u sektoru turizma i ugostiteljstva, primjenom prilagođenih programa osposobljavanja i/ili usavršavanja.

Na raspolaganju je 31.500.000,00 kn, od čega 85% ukupnih prihvatljivih troškova osigurava Europski socijalni fonda (ESF), a preostalih 15% osigurat će se iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 500.000,00 kn, a najviši iznosi 2.000.000,00 kn.

Korisnicima čiji će projektni prijedlozi biti prihvaćeni osigurana je isplata predujma u iznosu do max. 40% bespovratnih sredstava, a intenzitet potpore po pojedinom projektu može iznositi do 100% prihvatljivih troškova.

Natječaj je otvoren do 3. svibnja, a više informacija o otvorenom pozivu i informativnim radionicama koje organizira Ministarstvo turizma doznajte ovdje.