Prijava

Vaša prijava

VIDEO Evo zašto u Kurilovec, a ne u trgovački centar!


Na goričkom stočnom placu u Kurilovcu prodaju proizvođači hrane iz cijele Hrvatske. Denis Jurić dolazi iz Koprivnice gdje ima OPG. Ponuda mu je bogata, ima s čim nahraniti svaku domaću životinju, ali kupaca je malo.

„Sve manje ljudi se bavi proizvodnjom i sve više njih baziraju se na trgovačke centre, gdje kupuju uvoznu hranu, a sve je manje domaće. Pozivam ljude da se više vrate na sajmove i tržnice“, poručio je Jurić.

10.03.2017.-Na stočnom placu prodavači iz cijele Hrvatske. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal

A dok se ne vrate, Denis razmišlja prodavati sa svog OPG-a jer odlazak po sajmovima ga skupo košta. Prodajno mjesto je 170 kuna, a uključujući gorivo, trošak se u jednom danu penje i na tisuću kuna.

Predrag Rajnović u Goricu dolazi iz Virovitice. On je siguran da će to činiti i dalje jer na sajmu svoje proizvode može naplatiti odmah, što inače baš i nije slučaj.

10.03.2017.-Na stočnom placu prodavači iz cijele Hrvatske. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal

„Kako se s kojom firmom posluje, čekate novac od mjesec dana do tri mjeseca. Pretežno se uvijek nude neke kompenzacije, malo je isplate u kešu. A u gotovini treba platiti struju, gorivo, mirovinsko, zdravstveno i sve ostalo“, kaže poljoprivrednik.

Goričani najvjerniji kupci

Proizvođači stočne hrane ističu kako su im najvjerniji kupci upravo u Gorici i to naši mali poljoprivrednici. Stalne kupce na sajmištu u Kurilovcu imaju i prodavači voća i povrća.

10.03.2017.-Na stočnom placu prodavači iz cijele Hrvatske. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal

„Tu dolazim kupovati domaće jabuke. Kupio sam jednu kašetu sorte Pink Lady. Pretpostavljam da su iz Hrvatske, vjerujem u to“, komentirao je Željko Rehaček, koji je u kupnji bio sa suprugom.

Katica Veselić smatra kako bi po tržnicama i sajmovima trebala uvijek biti jedna osoba koja će kontrolirati porijeklo namirnica. Što je još poručila, doznajte u videu.

Galerija fotografija: