Prijava

Vaša prijava

Uhvaćen dvojac koji je provalio u četiri obiteljske kuće na Goričkom području


Policijski službenici Policijske postaje Velika Gorica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom i maloljetnikom zbog sumnje da su na području Velike Gorice i Gornjeg Stupnika počinili pet kaznenih djela teških krađa provaljivanjem, od kojih su četiri u pokušaju.

Dvojac je osumnjičen da je 6. ožujka u Gornjem Stupniku provalio u kuću iz koje su otuđili nakit u vrijednosti 10 tisuća kuna.

„Također, sumnja se da su osumnjičeni od siječnja do 5. ožujka ove godine provalili u četiri obiteljske kuće na području Velike Gorice tako da su u dvije kuće zajedno ušli u unutrašnjost te se iz navedenih udaljili ništa ne otuđivši. U preostale dvije, 24-godišnjak je razgovorom privukao pažnju oštećenih dok je maloljetnik ulazio u unutrašnjost gdje je ispremetao stvari te kako nije pronašao novac, nakit ili druge stvari, odustao je od daljnje namjere te ništa ne otuđivši izašao van iz kuće, gdje se pridružio 24-godišnjaku s kojim se potom udaljio s mjesta događaja“, poručili su iz PUZ-a.

Policijski službenici osumnjičene su prepratili u zatvor u Osijeku, a posebno izvješće dostavili su nadležnom državnom odvjetništvu.