Prijava

Vaša prijava

FOTO Ususret Uskrsu oslikali pisanice i iskoristili vrijeme za druženje


Na inicijativu Dječjeg gradskog vijeća, danas se okupilo 20-ak osnovnoškolaca i učenika Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica kako bi ukrasili uskrsne pisanice motivima proljetnog cvijeća.

“Svaki put mi je jako lijepo ovako se družiti. Ja mislim da je najljepše što se svi skupimo i zabavljamo. Nitko nije izostavljen“, objasnila je Mara Miličević iz Dječjeg gradskog vijeća, a njena prijateljica, ujedno i zamjenica predsjednice Dječjeg gradskog vijeća, Rebecca Frangen opisala je kako su započeli druženje:”Jako je zabavno slikati i lijepa je atmosfera. Imali smo ‘Klupko prijateljstva’ kojim smo ispleli mrežu kao simbol našeg prijateljstva“.

“Bojamo pisanice za Uskrs i jako je zanimljivo jer pričam s prijateljima. Inače to radim svake godine s roditeljima i volim to”, ispričao je Matija.

17.03.2017. Velika Gorica – Djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje i članovi Dječjeg gradskog vijeća bojali su uskrsne pisanice. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Pisanice za oslikavanje pripremili su djelatnici Centra za odgoj i obrazovanje od balona, novinskog papira i ljepila, a djeca su ih oslikala temperama.

“Dječje gradsko vijeće radi vrijedno tijekom cijele godine i sastaju se i raspravljaju o različitim pitanjima, druže se i zabavljaju. Imali su potrebe nekako obilježiti blagdane koji nam dolaze i povodom Uskrsa napraviti nešto i izložiti to”, rekla je Arijana Mataga Tintor iz gradskog Upravnog odjela za predškolski odgoj, obrazovanje i sport.

Djeci su se pridružili i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec te pročelnik Odjela za predškolski odgoj, obrazovanje i sport Krešimir Ačkar.

“Izuzetno je lijepo danas biti u našem Centru za odgoj i obrazovanje gdje Dječje gradsko vijeće u suradnji s djecom iz Centra radi ove prekrasne pisanice. Mi kao gradski čelnici dajemo im podršku i zajedno se pripremamo za veliki kršćanski blagdan Uskrs“, istaknuo je Kolarec i dodao kako je Gorica jedan od rijetkih gradova koja u rad Dječjeg gradskog vijeća uključuje i djecu s poteškoćama u razvoju.

Galerija fotografija