Prijava

Vaša prijava

Nakon službenog otvorenja sutra počinju s radom Info centri za mlade u Velikoj Gorici i Čiču


Lokalni info centar za mlade Velika Gorica koji će biti smješten u Domu kulture Galženica sutra će u 11 sati službeno otvoriti gradonačelnik Dražen Barišić. Projekt je to Udruge Zamisli, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Partneri projekta su Grad Velika Gorica i KUD Čiče iz Novog Čiča. A upravo će u Etno naselju KUD-a Čiče, također sutra, ali u 12 sati, biti otvorena Info točka za mlade Čiče.

“Projekt je inovativan i specifičan po tome što po prvi put u sklopu svoga ustroja osniva info-točku za mlade Čiče, Novo Čiče u ruralnoj sredini u kojoj djeluje te na taj način nastoji pokriti dvije glavne skupine mladog stanovništva područja Velike Gorice, grada od preko 70 tisuća stanovnika i okolnih ruralnih područja”, rekli su pokretači projekta.

Info-točku za mlade Čiče svečano će otvoriti gradonačelnik Barišić i Stipo Duvnjak, predsjednik KUD-a Čiče, a dječja folklorna skupina KUD-a Čiče nastupit će na otvaranju s ‘Igrama, pjesmama i plesovima Posavine’. Tamburaška sekcija izvest će tamburaški splet, a članovi KUD-a Čiče i učenici 8. razreda Osnovne škole Novo Čiče prikazati mogućnosti robitke. Program će voditi glumac Goran Grgić, a za glazbu će se pobrinuti Feral Instinct.