Prijava

Vaša prijava

Pustila ga u svoj dom, znate li što joj se dogodilo?


U srijedu u jutarnjim satima nepoznati muškarac iskoristio je nepažnju 85-godišnjakinje i iz kuće joj ukrao tisuću kuna. Ovo je već drugi slučaj u proteklih deset dana u kojem se na meti prevaranata našla starija osoba. Naime, starica je u svoj dom u Buševcu pustila muškarca koji se lažno predstavio kao akviziter jednog od domaćih teleoperatera.

„Njihov modus rada uvijek je isti. Izmisle neku priču kojom pridobiju povjerenje žrtve. Vjerujući im, one ih puštaju u svoj dom, a pruženu priliku prevaranti lako iskoriste“, rekao je Nikica Ljubanović iz Policijske postaje Velika Gorica.

Naš sugovornik upozorio je starije građane da u svoj dom ne puštaju nikoga koga ne poznaju. Kako kaže, neka ih zamole da dođu u poslijepodnevnim satima kada netko od mlađih ukućana bude kod kuće.

Podsjećamo, na meti dvije prevarantice nedavno se našla i jedna 86-godišnjakinja, također iz Buševca. Naime, dvije ženske osobe posjetile su je 15. ožujka u jutarnjim satima. Objasnile su joj kako su došle ukloniti prijavljeni kvar, lažno se predstavivši kao djelatnice Hrvatskog Telekoma. Iako nije prijavila kvar, gospođa ih je pustila u svoj dom. I dok je jedna pričala s njom, druga je iskoristila priliku i iz torbe koja se nalazila u sobi ukrala oko tisuću kuna. Oštećena je ostala u šoku kada je nakon nekog vremena shvatila da je prevarena i okradena.