Prijava

Vaša prijava

Za pjesmu nisu važne godine – koncert ”Zlatnih cifreka”


Koncert Dječjeg pjevačkog zbora ”Zlatni cifreki” pod motom ‘Za pjesmu nisu važne godine’ održan je sinoć u Domu kulture uz potporu nekoliko seniorskih sastava. Za ”Zlatne cifreke” (nastupili su u novim odorama) bi se moglo kazati da su dječja pjevačka sekcija Vokalnog ansambla ”Zlatne godine”, jer su im voditelji odnosno mentori članovi seniorske sekcije, primjerice, dirigent Siniša Belošević.

23.03.2017. Koncert Dječjeg pjevačkog zbora “Zlatni cifreki”. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Dječji zbor otvorio je koncert s dvije skladbe, ”Izišal je mjesec” i Turopolska divja roža”, a onda su se sa po dvije skladbe predstavili KUD Zeleni brijeg iz Siska (”Lepi Juro” i ”Mura, Mura”) i Vokalni ansambl ”Danice” (”Sinoć kad san ti proša” i ”Sinoć kad je pao mrak”). ”Zlatni cifreki” su otpjevali ”We all stand together” (Paul McCartney), a iz njih je Muški vokalni sastav ”Stari pajdaši”otpjevao ”Stavi svjetiljku u prozor” i ”Sv. Faustina”.

Vokalni ansambl ”Zlatne godine” je za izvedbu odabrao dvije narodne skladbe u obradi ”Zvira voda” i Kukuvača mi kukuje”. Koncert su okončali ”Zlatni cifreki” izvedbom ”Somewhere over the rainboww” (E.Y.Harburg/Harold Arlen) i evergreen ”Yellow submarine” (Paul McCartney/John Lennon).