Prijava

Vaša prijava

VIDEO Koalicija predvođena HSS-om i SDP-om zajednički će nastupiti na izborima za Zagrebačku županiju


HSS, SDP, Hrvatski laburisti – Stranka rada i HNS, na lokalnim izborima zajednički idu u borbu za Zagrebačku županiju. Predsjednici županijskih organizacija četiriju stranaka, u Samoboru su potpisali koalicijski sporazum. Aktualni župan i predsjednik Županijske organizacije HSS-a Stjepan Kožić ide po peti mandat. Ističe kako će s koalicijskim parterima, zajedničkim snagama i sinergijom ubrzati i produžiti kvalitetu realizacije projekata u županiji, a koja je danas po brojnim pokazateljima među najuspješnijima u Hrvatskoj.„Kvaliteta života stanovnika županije ostaje nam glavni cilj i u narednim godinama. Mislim da smo do sada pokazali da imamo viziju daljnjeg napretka Zagrebačke županije, i još važnije, da smo pokazali da znamo kako tu viziju provesti u djelo i da smo to itekako u stanju učiniti“, rekao je Kožić te vjeruje da će ponovno dobiti povjerenje građana.

02.04.2017. – Samobor – HSS, SDP, Hrvatski laburisti i HNS potpisali sporazum o koaliciji – foto: Dražen Kopač

Predsjednik Županijske organizacije SDP-a Mihael Zmajlović poručio je kako su građani u fokusu djelovanja ove koalicije. „Vjerujem da će naš kandidat i aktualni župan Stjepan Kožić zadobiti to povjerenje naših građana i da ćemo zajednički s novim snagama i novom energijom uspjeti realizirati sve projekte koji su pred nama“, dodao je Zmajlović.

Bolji život građana – djece, mladih i umirovljeni u sljedeće četiri godine očekuju i iz Hrvatskih laburista – Stranke rada. „Cilj nam je otvaranje novih radnih mjesta, na to se veže školstvo. Važno je ulagati u dječje vrtiće. Znamo i sami da su to veliki problemi, a naravno da treba razmišljati i o onoj zlatnoj dobi – umirovljeničkim domovima“, rekao je predsjednik Županijske organizacije Hrvatskih laburista – Stranke rada Damir Hrdas. Predsjednik Županijske organizacije HNS-a Dubravko Ponoš vjeruje da će žitelji županije već dan nakon izbora uvidjeti da žive bolje.

02.04.2017. – Samobor – HSS, SDP, Hrvatski laburisti i HNS potpisali sporazum o koaliciji – foto: Dražen Kopač

HSS i SDP zajednički će i na izbore u Gradu Samoboru. Krešo Beljak, aktualni gradonačelnik i predsjednik HSS-a ponovno je kandidat za gradonačelnika grada koji se može pohvaliti da je izašao iz krize. „Uz pomoć Županije i gospodina Kožića, Samobor je primjer svima ostalima, mi smo Europa, ostat ćemo Europa i nadam se da će i ostatak Hrvatske htjeti biti Europa, a ne Balkan“, rekao je Beljak.

Svečanosti su prisustvovali i predsjednik Hrvatskih laburista – Stranke rada David Bregovac koji je naglasio kako će se zalagati za obrazovanje, djecu i mlade. A o važnosti obrazovanja govorio je i predsjednik SDP-a Davor Bernardić. „HDZ i MOST zaustavili su obrazovnu reformu. Zbog toga ćemo mi, ujedinjena ljevica provesti obrazovnu reformu na lokalnoj razini. Ponudit ćemo alternativu u našim gradovima i u našoj Zagrebačkoj županiji. Svako dijete mora imati jednake početne pozicije, jer samo tako možemo smanjiti nejednakosti među učenicima kad je riječ o kvaliteti obrazovanja. To je dobro društvo kojem svi trebamo težiti“, okupljenima je poručio Bernardić.