Prijava

Vaša prijava

Otkrijte čije vrijedne ruke su izradile uskršnje ukrase u Velikoj Gorici


I ove godine grad krasi mnoštvo prigodnih motiva u povodu najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa. Proljeće je probudilo male i velike umjetnike koji su uljepšali ulice i trgove.

Pisanice krase krošnje stabala u drvoredu na potezu od Autobusnog kolodvora do zgrade Gradske uprave te u Parku Franje Tuđmana, uz terase kafića.  Ukupno 500-tinjak pisanica oslikali su učenici osnovnih škola Nikole Hribara, Eugena Kvaternika, Juraja Habdelića, Eugena Kumičića, Velike Mlake, Vukovine i Novog Čiča.

Velikogorički umjetnik Tihomir Marinković napravio je zeca na sjevernom ulazu u grad i složio gnijezdo od šiblja u kojem se, uz zeca, nalaze šarene pisanice. Takva gnijezda ispleo je i na Trgu Stjepana Radića i ispred Pučkog otvorenog učilišta, a u njima su velike pisanice koje su oslikali osnovnoškolci iz Kvaternika te iz Područne škole Velika Buna. Učenici su ukrase izradili na radionici u Muzeju Turopolja, a vodila ih je kustosica i slikarica Dragica Dada Modrić.

“U parku uz  Šetalište Franje Lučića i u Parku Franje Tuđmana skrivaju se pisanice, zečići i piceki koje su prošle godine izradila djeca i odgajateljice velikogoričkih vrtića Lojtrica, Velika Gorica, Ciciban, Žirek. Na kružnom toku i ispred pletene košare na ulazu u grad, iz trave vire šarene pisanice”, rekli su iz Grada.

Galerija fotografija