Prijava

Vaša prijava

Sve je spremno za Rekreatur, evo što nas očekuje u središtu grada


Športsko rekreativni savez Grada Velike Gorice u povodu sutrašnjeg Svjetskog dana zdravlja organizira dvodnevnu manifestaciju „REKREATUR: rekreacijom do zdravlja“. Sutra i u subotu, 8. travnja, na prostoru oko Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, publici će se na desetak štandova predstaviti naših sedam rekreativnih udruga i tri proizvođača zdrave hrane koji svojim djelatnostima potiču rekreaciju i zdrav način života. Održavat će se i zanimljive edukativne radionice, kao i kulturni program za sve uzraste.

U  subotu nas očekuje Šašavi poligon – edukativno kreativno vježbalište za najmlađe na kojem će se djeca kroz nekoliko zanimljivih stanica poligona, sami ili u paru, na fora i zabavan način rekreirati i imati prilike vidjeti da nam vježbanje, rekreacija i sport itekako mogu biti zabavni i zanimljivi! Za one najmlađe koji možda više vole „umnu“ rekreaciju, tu je i stolni curling: zanimljiv način da djeca upoznaju taj zimski olimpijski sport kojeg nazivaju i šahom na ledu i pritom se sjajno zabave.

Posjetitelji će također moći vježbati i Tai chi – univerzalnu vještinu specifičnih pokreta koja dovodi do jedinstva i ravnoteže uma i tijela kroz pokret svih dijelova tijela kao cjeline. Pokazna vježba je za sve naše građane, bez obzira na dob. Uz Tai Chi održat će se trening yoge za djecu i odrasle na otvorenom. Građanima će se predstaviti i poznata plesna skupina Megablast koja će svojim atraktivnim plesom zabaviti i male i velike.

Tu su još i speedmentom – kombinacija squasha, tenisa i badmintona, natjecanje u gumi-gumiju i pikulanju; paintball i turnir u potezanju konopca.

Organizatori kažu kako će u duhu olimpizma i borbe za zdravlje svi sudionici biti nagrađeni, bez obzira na plasman, jer je najvažnije sudjelovati. Pozivaju sve, male i velike, obitelji i sportaše, rekreativce i umirovljenike da dođu i s nama obilježe Svjetski dan zdravlja.

RASPORED DOGAĐANJA

PETAK 07.04.

  • od 16:00 do 21:00 sat na 10 štandova predstavljat će se 7 rekreativnih udruga i tri proizvođača zdrave hrane s područja Velike Gorice koji svojim djelatnostima potiču rekreaciju i zdrav način života. Tu će se održavati i zanimljive edukativne radionice, kao i kulturni program za sve uzraste kojeg će voditi iskusni voditelj zadužen za sjajnu atmosferu u pratnji DJ-a, a uz sve to najavljivat će se subotnji događaji.

SUBOTA 08.04.

  • od 10.00 do 12:00 sati – ŠAŠAVI POLIGON, STOLNI CURLING, ŠKOLICA, NATJECANJE U GUMI GUMIJU
  • od 11:00 do 13:00 sati – TAI CHI, YOGA, PLES (Megablast), NATJECANJE U PIKULANJU
  • od 12:00 do 14:00 sati – PAINTBALL, SPEEDMENTON,
  • u 14.30 – DODJELA ODLIČJA I NAGRADA
  • od 16.00 do 21.00 sati – NATJECANJE U POTEZANJU KONOPA (GOSTI: KONOPAŠI DARDA IZ OSIJEKA)
  • u 22.00 – DODJELA ODLIČJA I NAGRADA