Prijava

Vaša prijava

FOTO Ovaj novi semafor sa LED signalima, senzorima i kamerom od sada će vas pratiti u stopu, a imat će i važan dodatak


Na raskrižju Zagrebačke i Kolarove ulice u tijeku je postavljanje modernog semafora koji će nadležnim službama omogućiti detaljno praćenje stanja u prometu. Na sebi će imati senzore i kameru, a sve će za početak promatrati djelatnici VG Komunalca.

08.04.2017. – Velika Gorica – Postavljanje semafora s kamerom. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal

“To je semafor sa LED signalima koji će imati praćenje prometa kamerom. Uz to, postoji dodatak, a to je dopunska strelica za skretanje iz Kolarove u Zagrebačku ulijevo”, kaže voditelj prometne signalizacije VG Komunalca Darko Lacković.

08.04.2017. – Velika Gorica – Postavljanje semafora s kamerom. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal

Osim što će imati ulogu kontrolora, moderan semafor doista će biti poput prometnog policajca. Trenutačno će regulirati promet i povećavati njegovu prohodnost pa će se zeleno i crveno svjetlo izmjenjivati po potrebi.

“S obje strane raskrižja pratit će se frekvencija prometa pa će se po potrebi brže uključivati zeleno svjetlo. To će se postići pomoću posebnih senzora. Čim gušći promet počne dolaziti sa Kolarove ili Zagrebačke strane senzori će odmah reagirati. U konačnici, to će rezultirati boljim protokom prometa”, dodao je Lacković.

Galerija fotografija: