Prijava

Vaša prijava

FOTO Velika Gorica danas u znaku rekreacije, vježbaju i stari i mladi


Majka Sanja jutros je sa svojim 17-mjesečnim Andrejem stigla na ‘Rekreatur‘, kako bi se zabavili na ‘Šašavom poligonu‘, edukativno kreativnom vježbalištu za najmlađe.

“Dobro je da se u gradu nešto ovako organizira, kako bi djeca još od najranijih nogu bila aktivna i vani provodila vrijeme, a ne samo sjedila pred televizorom”, poručila je Sanja, samo jedna od stotine roditelja koji su danas sa svojom djecom jutro proveli u središnjem goričkom parku, gdje se obilježava Svjetski dan zdravlja.

08.04.2017. – Velika Gorica – Rekreatur. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal

“Mi to činimo s manifestacijom Rekreatur koju Športsko rekreativni savez Grada Velike Gorice organizira po prvi put. Do 20 sati navečer ovdje će biti različitih aktivnosti za sve dobne skupine. Cilj nam je potaknuti rekreaciju svih naših građana”, rekao je organizator Mario Oljača.

08.04.2017. – Velika Gorica – Rekreatur. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal

Manifestaciju je podržao i gradonačelnik Dražen Barišić, koji je zajedno sa svojim zamjenikom Ervinom Kolarcem zaigrao badminton.

“Zadnjih godina smo stavili naglasak na rekreaciju jer bi željeli imati što zdravije društvo. Kao što vidite ovdje se okupilo dosta obitelji, najviše je djece, ali važne su nam sve generacije. U blizini je i vježbalište za starije. U interesu nam je proširiti pješačke i biciklističke staze prema Donjem Turopolju, Posavini i Vukomeričkim goricama”, kazao je gradonačelnik.

08.04.2017. – Velika Gorica – Rekreatur. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal

Jedan od trenera na edukativno kreativnom vježbalištu za najmlađe je i pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport Krešimir Ačkar, koji je na manifestaciju stigao sa sinom.

“Provodimo dan na Rekreaturu, u našem najljepšem parku dr. Franje Tuđmana. Mnogi volonteri iz naših sedam rekreativnih udruga uložili su veliki trud da pokrenu ovu značajnu manifestaciju, a mi im kao Grad pomogli s potrebnim resursima. Želja nam je da ovakvih događaja u Velikoj Gorici imamo što više”, poručio je Ačkar.

08.04.2017. – Velika Gorica – Rekreatur. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal

Posjetitelji na Rekreaturu mogu vježbati Tai chi – univerzalnu vještinu specifičnih pokreta koja dovodi do jedinstva i ravnoteže uma i tijela kroz pokret svih dijelova tijela kao cjeline. Tijekom dana će se držati i trening yoge za djecu i odrasle na otvorenom. Građanima će se predstaviti i poznata plesna skupina Megablast koja će svojim atraktivnim plesom zabaviti i male i velike.

Tu su još i speedmentom – kombinacija squasha, tenisa i badmintona, natjecanje u gumi-gumiju i pikulanju, paintball te turnir u potezanju konopca.

Galerija fotografija: