Prijava

Vaša prijava

Gorica pobjedom nad Zagrebom preuzela vrh II HNL


Nogometaši Gorice rutinski su i sigurno prošli Kranjčevićevom. Gorici je ovo bilo treće gostovanje protiv Zagreba u službenoj utakmici koja se igrala u ulici pjesnika i kao i na dva dosadašnja slavili su Velikogoričani.

Spomenuli smo već ranije kako je u borbi za naslov II HNL vrlo teško očekivati pretjeranu ljepotu, pa ni ova utakmica nije odskakala. Zagreb je pokušao nešto na početku no kako je utakmica odmicala Gorica je bila sve opasnija. Prvo je Serdarušić zaprijetio iz daljine u 21. minuti, potom je Tatar u prodoru izborio korner u 23. minuti, a samo minutu kasnije isti je igrač nakon ubačaja s desne strane pored nekoliko igrača Zagreba postigao pogodak za vodstvo Gorice od 1:0. U 26. minuti vidjeli smo lijep centaršut Humeljaka koji je obrana domaćih na vrijeme počistila, da bi u 26. minuti Matoš pokušao iz daljine, ali rezultat se nije mijenjao. U 28. minuti Sedlaček je lijepo probio po lijevoj strani i još ljepše centrirao na glavu Humeljaka, čiji udarac je zaustavila vratnica u velikoj prigodi za povećanje vodstva Gorice.

Zagreb je zaprijetio u 30. minuti no Kahlina je bio vrlo siguran na golu. U nastavku je Zagreb krenuo malo ozbiljnije no srednji red Gorice nije dozvolio nikakva iznenađenja. U 65. minuti Gorica umalo povećava vodstvo, Tatar izlazi sam na vratara koji njegov udarac zamalo skreće u stativu od koje se lopta odbija u korner. Samo minutu kasnije opet je Tatar na lijevoj strani na centaršutu koji Sedlaček ne uspijeva na prvoj stativi skrenuti u mrežu, no lopta na drugoj strani dolazi do Žutića koji u padu pogađa za 0:2 što je na kraju bio i konačni rezultat utakmice.

Ovom je pobjedom (drugom u nizu otkad je Mladina preuzeo klupu Gorice) velikogorički drugoligaš zauzeo vodstvo na tablici, a već u srijedu ima priliku povezati tri pobjede u utakmici 27. kola kada će Gorica na svojem stadionu u 16:30 ugostiti Imotski.

II HNL 26. kolo

ZAGREB – GORICA 0:2 (0:1)

Zagreb, stadion u Kranjčevićevoj, Gledatelja: 400, Glavni sudac: Ivan Župan (Bjelovar), Pomoćnici: Hrvoje Tomić (Bjelovar) i Igor Babić (Orahovica). Četvrti sudac: Marko Cestarić (Sisak)

ZAGREB: Topić, Kovačić, Bodrušić, Tešija, Čavar (od 83. Čirjak), Pintarić, Šulc, Musa, Matijašević (od 46. Tokić), Patafta (od 32. Čengić), Šehić
Trener: Dražen Madunović

GORICA: Kahlina, Jančetić, Španja (od 76. Rašić), Smoljo, Žutić, Humeljak (od 82. Banović), Matoš, Tatar, Sedlaček (od 68. Pejić), Serdarušić, Babok
Trener: Davor Mladina

Igrač utakmice: Benjamin Tatar