Prijava

Vaša prijava

Učitelji uče kako biti podrška djeci s teškoćama u razvoju


Grupa učitelja osmogodišnjih i srednjih škola Zagrebačke županije sudjelovali su u Brdovcu na dvodnevnoj edukaciji o radu s učenicima s teškoćama u razvoju. U prvoj fazi je u projekt uključeno 10 škola, onih u kojima je postotak učenika s teškoćama u razvoju veći od prosjeka. Do kraja godine bit će educirano 300 učitelja, što je svojevrsna nadogradnja projektu „Prsten potpore“. Cilj je da kroz narednih nekoliko godina edukaciju prođu svi učitelji škola kojima je Županija osnivač.

„Djelatnici škola sami su izrazili potrebu za ovakvom edukacijom, jer u redovitim odgojno-obrazovnim ustanovama ima sve više djece s teškoćama u razvoju. Stoga u fokus stavljamo učenika i prilagođavamo obrazovni sustav njegovim potrebama i mogućnostima“, pojasnila je Ivančica Prugovečki iz Upravnog odjela za prosvjetu Zagrebačke županije.

Učitelji se educiraju o tome kako pružiti podršku djeci s različitim teškoćama – od autizma, poremećaja pažnje i koncentracije, teškoća u učenju, do senzoričkih oštećenja i intelektualnih teškoća.

„Ovakva je edukacija iznimno važna i potrebna. Jednostavno, za ono što sam primijetila, a nisam znala kako bih pomogla, sada sam dobila sjajne upute kako to riješiti. Čuli smo fantastična rješenja koja su mi se jako svidjela“, dodala je učiteljica engleskoga jezika Elena Žugec.

Edukaciju provodi ustanova za obrazovanje odraslih Centar znanja „Profectus“ iz Jastrebarskog.

Foto: Zagrebačka županija