Prijava

Vaša prijava

FOTO Projektni dan Srednje strukovne škole na temu ”Održivi razvoj”


Srednja strukovna škola je posljednji nastavni dan prije Uskrsnih ferija iskoristila jučer kao Projektni dan na aktualnu temu ‘‘Održivi razvoj”. Podteme Održivog razvoja pokrivaju široki dijapazon ljudskog djelovanja, kako lokalno tako i globalno, ovdje su nabrojane one koje su dominirajuće kod nas i u svijetu: ekonomija, klimatske promjene, društvena odgovornost, upravljanje prirodnim resursima, građanstvo, demokracija, obrasci proizvodnje i potrošnje, eliminacija siromaštva, razvoj ruralnih i gradskih područja, ljudska prava, raznolikost, etika, zaštita okoliša, mir i zdravlje.

Projektni dan bio je koncipiran na tri školska sata, tako da su prvi sat učenici održali učenicima uz asistenciju nastavnika (istovremeno u 11 učionica), drugi sat su nastavnici održali u holu kao ‘sat kreativnih radionica‘, a kuhari su pripremili zdravi doručak koji su konobari poslužili u svom kabinetu. Na trećem satu svi sudionici su se okupili u holu da bi na izložbi pogledali uratke koje su učenici napravili u kreativnim radionicama. Skupina učenica (frizerke i pedikerke) izvela je kraći igrokaz, a tom prigodom su se učenice (maturantice) zahvalile svojim razrednicama za svesrdnu pomoć u stručnom školovanju. U holu je bilo izloženo solarno vozilo 5. generacije ‘Tur – Solar’.

Organizaciju Projektnog dana vodile su Jasminka Jurčić, Marijana Šapina i Sanja Šipušić Komar. Gosti su bile slijedeće udruge: Udruga ”Ti si ok” (Sonja Jarebica), Udruga ”Zamisli” i Gorički klub mladih.

Galerija fotografija