Prijava

Vaša prijava

Djeca iz Mraclina napokon će se moći igrati nedaleko svojih kuća


Na inicijativu mještana Mraclina i udruga koje tamo djeluju, a uz odluku Gradskog vijeća od početka ožujka, središnji prostor u tom naselju preimenovan je u Park Tomislava Hrkovca. Bio je to znak i za početak uređenja prostora, koji će službeno biti otvoren sredinom svibnja, a danas ga je sa suradnicima obišao gradonačelnik Dražen Barišić.

“S posebnim ponosom i žarom krenuli smo u uređenje tog trga koji ima povijesni značaj za sve nas u Turopolju, a posebno naše Mraclince. Sada će park dobiti ime nekoga tko je dao najveću žrtvu koju je mogao dati za našu slobodu, za našu domovinu i za naš Mraclin”, rekao je gradonačelnik Barišić.

13.4.2017. Mraclin – Uređenje parka u Mraclinu. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

“Pokrenuli smo inicijativu kako bi se sačuvala vrijednost na jedinog poginulog branitelja iz Mraclina. Uz podršku gradonačelnika Barišića ovaj Park je dobio novi značaj koji će koristiti sva djeca i mještani Mraclina. Posbeno mi je drago što će park u središtu Mraclina nositi Tomislavovo ime te će biti obnovljena i njegova bista. Meni ovo, kao njegovoj sestri, jako puno znači jer on i dalje živi kroz mene”, rekla je Žaklina Hrkovec iz Udruge veterana Domovinskog rata Velika Gorica – klub Tomislav Hrkovec Mraclin te najavila kako će Park dobiti i solarnu klupu te sprave za vježbanje odraslih.

Osim novog imena, Park je dobio i nove popločene staze, nove biljke i dječja igrala, a uskoro će dobiti i ogradu, rasvjetu i klupe te će služiti za bogati društveni život Mraclina.

“U prosincu se navršilo 25 godina kako nema našeg Tomislava. Možda je i malo previše vremena prošlo da bi se dao pijetet našem poginulom branitelju. U ovom Parku će se igrati naša djeca, a i Tomislav je bio dijete, imao je tek 22 godine kad je poginuo i mislim da zaslužuje ovakav park. Ovo je bitno jer će tako naša djeca ostati ovdje, Mraclin će zaživjeti i naša djeca neće morati igrališta tražiti po Velikoj Gorici i Zagrebu već se svoje potrebe za kretanjem moći zadovoljiti u našem mjestu”, ispričala je Sandra Crnić, predsjednica Mjesnog odbora Mraclin.

Grad je u uređenje Parka Tomislava Hrkovca u Mraclinu uložio 200 tisuća kuna, a igrala za djecu donirala je lokalna tvrtka ‘Kova’.

Galerija fotografija

 


_