Prijava

Vaša prijava

FOTO Pokraj novog Vatrogasnog doma u Ribnici radi se i kombinirano igralište


Radovi na uređenju Ribnice u punom su jeku. Novi Vatrogasni dom već je pri kraju, a radi se i kombinirano igralište. Za 10-ak dana ono će dobiti asfalt, a nakon toga slijedi postavljanje signalizacije, bojanje te uređenje zelenih površina. Svi radovi trebali bi završiti do Dana mjesta koji se obilježava 15. svibnja, a Ribničani u povodu toga već pripremaju veliko druženje i zabavu.

“To znači jako puno jer u mjestu ima puno udruga i puno djece, pa nam je ovo bilo neophodno za funkcioniranje mjesta, za poboljšanje uvjeta života. Imamo i puno vatrogasaca, a tu su i fašnička udruga i sportsko društvo, a svi će moći koristiti igralište. Ovo nam je neophodno za budućnost mjesta“, rekao je Tugomir Hlopec, predsjednik Mjesnog odbora Ribnica.

13.04.2017. Ribnica – Radi se polivalentno igalište i gradi novi Vatrogasni dom. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

No, Vatrogasni dom neće biti samo to, već i sjedište mjesne samouprave, a u potkrovlju je veliki prostor koji može poslužiti u mnoge svrhe. Gradonačelnik Dražen Barišić je, prilikom današnjeg obilaska radova u Ribnici, istaknuo kako ne isključuje da će u tom prostoru, ukoliko mještani izraze želju, biti dječji vrtić.

“Do prije neku godinu ovo je bilo privatno zemljište, Grad je kupio to zemljište u dogovoru s vlasnicima koji su nam dali povoljnu cijenu. Nakon toga smo izgradili Vatrogasni dom, koji je sada već u završnoj fazi, a nakon toga ćemo dobiti kombinirano igralište. To je jedan prekrasan kompleks za ovaj dio našega grada”, objasnio je gradonačelnik Barišić.

Vrijednost radova na kombiniranom igralištu je 320 tisuća kuna, javna rasvjeta će koštati oko 100 tisuća kuna, a još oko 20 tisuća kuna Grad će izdvojiti za opremu za igralište.

“Mi kao izvođači radova smo izuzetno zadovoljni pristupom susjeda, odnosno stanovnika Ribnice. Još nikada nismo naišli na takvo zadovoljstvo i pristupačnost stanovnika. Ljudi su jako zadovoljni i sretni što Ribnica napokon dobiva takvo kombinirano igralište”, rekao je direktor VG Komunalca Dragan Perić.

Galerija fotografija