Prijava

Vaša prijava

FOTO Jeste li ga vidjeli? Muzej Turopolja dobiva novo ruho


Spomenik kulture Muzej Turopolja uskoro će zasjati punim sjajem. U tijeku su radovi na postavljanju fasade koje Grad financira iz sredstava spomeničke rente. Ravnateljica Muzeja Margareta Biškupić Čurla ističe kako se obnova odvija na osnovu dozvole Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture dobivene još 1996. godine, kada je fasada posljednji puta obnavljana.

13.04.2017. – Muzej Turopolja dobiva novu fasadu. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal

“Tada su i definirane nijanse boje za fasadu Muzeja Turopolja. Sada se postavlja identična boja, koja je u međuvremenu zubom vremena izblijedjela pa zato zgrada sada i izgleda drugačija”, priča nam Biškupić Čurla.

13.04.2017. – Muzej Turopolja dobiva novu fasadu. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal

Skele će sutra biti premještene na stražnju stranu zgrade muzeja, koji će kompletnu fasadu dobiti za dva tjedna. Njegov osvježeni izgled od neodgovornih prolaznika čuvat će nadzorne kamere postavljene još prošle godine.

“Redovno se događalo da pojedinci mokre po fasadi zgrade, što smo željeli zaustaviti postavljanjem kamera. Ako pak stane ispred zgrade i počne ‘šarati’, bit će snimljen pa ćemo ga pronaći“, napomenula je ravnateljica.

Galerija fotografija: