Prijava

Vaša prijava

Na pisti ZTC-a prvi velikogorički aeromiting


Grad Velika Gorica uz potporu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane te Zrakoplovno-tehničkog centra, 13. svibnja organizira zrakoplovni dan u Velikoj Gorici – događanje pod nazivom ‘AIRVG2017‘.

Posjetitelje na prvom velikogoričkom aeromitingu očekuje letački i izložbeni program zrakoplovne tematike u suradnji s Hrvatskim ratnim zrakoplovstvom, Ministarstvom unutarnjih poslova, hrvatskim aeroklubovima i gospodarstvenicima. Predstavit će se potpisnici Povelje prijateljstva projekta ‘Velika Gorica – Grad zrakoplovstva‘, a posebnost događaja je što Zrakoplovno-tehnički centar Velika Gorica po prvi puta otvara vrata svojih hangara za građane koji će moći zaviriti u svijet održavanja zrakoplova.

Zanimljiv će biti i letački program u kojemu je najavljena i Akro grupa ‘Krila Oluje‘ te drugi zrakoplovi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i PZO-a, Zrakoplovna jedinica specijalne policije MUP-a RH te preleti privatnih i zrakoplova aeroklubova.

“Velika Gorica živi uz zrakoplovstvu i tu se želimo gospodarski, turistički i na bilo kakav način prilagoditi tom izvoru dobra koji donosi snažnu razvojnu komponentu našem gospodarstvu i životnom standardu zaposlenih u zrakoplovnim djelatnostima. Mi smo naučeni živjeti s avionima, učimo to svoju djecu, i želimo sa zrakoplovstvom stvarati svoju budućnost”, poručuje gradonačelnik Dražen Barišić najavljujući prvi velikogorički aeromiting i sajam zrakoplovstva.