Prijava

Vaša prijava

FOTO Lomničani poručili da ne žele asfaltnu bazu i betonaru u svom mjestu


Stanovnici Donje Lomnice i okolnih naselja u velikom broju okupili su se danas poslijepodne ispred gradilišta Strabaga. Kako kažu, cilj im je spriječiti gradnju asfaltne baze i betonare u ovom turopoljskom naselju smještenom u vodozaštitnom području.

06.05.2017. Donja Lomnica – Prosvjed. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„Nova informacija je da su radovi na asfaltnoj bazi zatvoreni do daljnjega. No, to nam ne ulijeva pretjerano povjerenje. Još jednom želimo jasno poručiti da je ne želimo u našem dvorištu. Najbitnije nam je zdravlje naše djece. Svi ti kancerogeni spojevi najopasniji su za najmlađu populaciju, jer djeca brže dišu i imaju brži metabolizam te puno brže metaboliziraju otrove“, rekao nam je Dubravko Katulić, jedan od suorganizatora današnjeg prosvjednog skupa.

06.05.2017. Donja Lomnica – Prosvjed. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Prosvjedu su se odazvale cijele obitelji, a među njima je bila i obitelj Krešimira Smolkovića. Njegovo dvorište graniči s gradilištem na kojem bi trebala niknuti sporna građevina.

„Radovi su stali, ali svi smo uvjereni kako je to samo privremeno zbog lokalnih izbora. Bojimo se da će čim izbori prođu radovi krenuti dalje. Ovdje smo zato što želimo da se čuje i naš glas te da pošaljemo jasnu poruku da ovo neće proći. Očekujemo gradonačelnika, ovoga ili onoga koji će već biti, da jednom zauvijek riješi ovaj problem“, apelirao je Krešimir.

06.05.2017. Donja Lomnica – Prosvjed. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Iz Grada su priopćili kako su učinili sve da zaustave započete radove dok se ne riješi cjelokupna situacija. Paralelno s time bit će zatražena revizija Studije utjecaja na okoliš kao i pravne mogućnosti koje Gradu i Lomničanima stoje na raspolaganju.

06.05.2017. Donja Lomnica – Prosvjed. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Današnji skup privukao je veliki broj građana. Među okupljenima je bilo i dosta političara različitih političkih opcija. Izgleda da bi izgradnja asfaltne baze u Donjoj Lomnici mogao spojiti nespojivo na rješavanju ovog velikog problema.

Galerija fotografija