Prijava

Vaša prijava

FOTO Mladi Novog Čiča dobili priliku reći što im nedostaje


U Etno naselju Novo Čiče mladi su se danas mogli informirati o aktivnostima sportskih i kulturno-umjetničkih udruga, dobrovoljnih vatrogasnih društava te institucija koje rade s mladima i za mlade. Učenici Osnovne škole Novo Čiče posjetili su Sajam informiranja mladih pa smo iskoristili priliku i upitali ih što im je bilo najzanimljivije.

07.06.2017. Novo Čiče – Sajam informiranja mladih. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„Najzanimljiviji je bio štand na kojem se nalazi kutija u koju smo ubacili svoje prijedloge. Moj prijedlog je da se u našem mjestu napravi odbojkaško igralište. Nekad sam trenirala odbojku i voljela bih je ponekad odigrati sa svojim prijateljima“, otkrila nam je Ivana.

Njezina prijateljica Paula više je zainteresirana za umjetnost. „Predložila sam da se pokrene glumačka sekcija ovdje u Novom Čiču, kako bi mladi mogli glumiti i naučiti njezine osnove. Najbolje mjesto za to bi bila naša nova škola, jer bi se dosta učenika uključila u sekciju“, objasnila nam je djevojčica iz Bukevja. Kako kaže, u njezinom mjestu trebalo bi se obnoviti igralište i dovesti vodu na njega, da djeca ne moraju iz susjednih kuća tražiti vodu.

Kutija u koju su mladi mogli ubaciti svoje želje i prijedloge nalazila se na štandu Info centra za mlade Velika Gorica.

„Kutiju su izradili mladi iz Novog Čiča i nalazit će se ovdje u Etno naselju te će djeca i mladi tijekom tjedna u nju moći ubaciti svoje prijedloge. Nama je cilj da prepoznamo što mladi žele i da prema tome organiziramo naše aktivnosti tijekom ljeta i iduće školske godine“, rekla nam je Ana Peternac Bučan, voditeljica Info centra.

07.06.2017. Novo Čiče – Sajam informiranja mladih. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Partner u organizaciji Sajma Udruzi ‘Zamisli‘ je Grad Velika Gorica pa je manifestaciju obišao i zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar.

„Upravo ova manifestacija pokazuje i dokazuje da vodimo brigu o intelektualnom razvoju mladih koji mora biti neopterećen bilo kakvim ideologijama i prošlošću te mora biti usko vezan uz realan i kvalitetan osobni stav i razmišljanje, a Sajam informiranja mladih upravo to nudi“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika.

07.06.2017. Novo Čiče – Sajam informiranja mladih. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Čuvši neke od učeničkih prijedloga, Ačkar je konstatirao da ne postoji niti jedan razlog zašto se oni ne bi u što skorije vrijeme realizirali. Kako kaže, većina ideja koje su mladi ponudili do sada je realizirana i svi popratni sadržaji za koje su pokazali interes su napravljeni.

Galerija fotografija