Prijava

Vaša prijava

Revija glazbenog filma donosi priče o Beatlesima, The Stooges i Milesu Davisu


U Goričko kino večeras dolazi Revija glazbenog filma. Ljubitelji muzike tako će do 14. lipnja u kinu Gorica moći pogledati četiri respektabilna naslova, dokumentarni i igrani, od jazza preko popa do alternativnog rocka i punka.

Danas u 19 i u subotu u 21 sat u kinu je na rasporedu film ‘Gimme Danger‘. Priča je to o kultnom detroitskom bendu The Stooges čiji je moćan i agresivan zvuk krajem 1960-ih posijao sjeme onoga što će u nadolazećim desetljećima biti nazvano punkom i alternativnim rockom. Redatelju Jimu Jarmuschu najteže je bilo prikupiti foto i video materijal koji do tada nije viđen. U tome mu je pomogao sam Iggy Pop, kako je sam rekao: “Zvao sam obožavatelje, narko dilere, čudne sljedbenike banda i govorio im da daju čovjeku ono što traži”.

Miles Ahead‘, u prijevodu, ‘Prije svega Miles’, ljubitelji slavnog jazz glazbenika Milesa Davisa mogu pogledati u srijedu u 19 sati.

Danas u 19 i u srijedu u 19 sati u kinu je irska komedija ‘Raspjevana ulica‘ Johna Carneya, o srednjoškolcu Connoru koji 1980-ih osniva bend kako bi impresionirao djevojku koja mu se sviđa, tajanstvenu Raphine.

Skrivene tajne velikih zvijezda, priče iz backstagea i nezaboravne koncerte iz prvog reda donosi film o najpoznatijem britanskom bendu svih vremena. ‘The Beatles: Eight Days a Week‘ prati turnejske godine koje su kulminirale kultnim koncertom na njujorškom Shea Stadiumu 1965. godine ispred čak 55 tisuća ljudi. Kako su čupavci iz Liverpoola pokorili svijet, potukli sve rekorde, stvorili rijeku raspamećenih obožavatelja i lansirali se na zvjezdano nebo pogledajte u petak i nedjelju u 21 sat.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.