Prijava

Vaša prijava

Županija raspisala 6 milijuna kuna vrijedan natječaj za potpore u poljoprivredi, ruralnom razvoju i šumarstvu


Zagrebačka županija je raspisala javni poziv vrijedan 6.040.000 kuna za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi, ruralnom razvoju i šumarstvu. Najviši ukupni godišnji iznos županijske potpore koju jedan korisnik može ostvariti po svim sektorima i mjerama iznosi 100 tisuća kuna, a javni poziv je otvoren do 31. listopada.

Županija će potpore dodijeliti za ulaganja u primarnu poljoprivrednu proizvodnju te modernizaciju i povećanje konkurentnosti poduzetnika u preradi i stavljanju na tržište poljoprivrednih prehrambenih proizvoda u sektoru povrćarstva, cvjećarstva, voćarstva, vinogradarstva i vinarstva te stočarstva i ekološke proizvodnje. Potpore se mogu dobiti i za edukaciju i stručno osposobljavanje, razvoj proizvodnje i marketing, legalizaciju zgrada poljoprivredne namjene, ulaganje u razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti i usluga na ruralnom području, ulaganja u sektor šumarstva i slično.

“Zagrebačka županija je pretežno ruralna županija i veliki dio stanovništva bavi se upravo poljoprivrednom proizvodnjom. Kako bi im olakšali poslovanje ali i unaprijedili kvalitetu života u ruralnim krajevima u ovoj smo godini za potpore u poljoprivredi osigurali 14,1 milijuna kuna. Cilj nam je zadržati mlade ljude na selu, a s obzirom da smo po broju OPG-ova prvi, a po nositeljima OPG-ova mlađim od 40 godina drugi u Republici Hrvatskoj, na pravom smo putu da u tome uspijemo”, izjavio je župan Stjepan Kožić.