Prijava

Vaša prijava

Kravarsko: Zdravko Horvačić na čelu Općinskog vijeća


Na čelno mjesto Općinskog vijeća Općine Kravarsko jednoglasno je izabran Zdravko Horvačić. Naime, za njega su ruke digli i četiri HSS-ova vijećnika. Za razliku od nacionalne razine, izgleda da na lokalnoj razini vlada puno veća snošljivost među političkim akterima.

„Očekujem da i dalje nastavimo zajednički raditi za dobrobit naših građana. U ovom mandatu želimo urediti dječja igrališta u svim našim mjesnim odborima te omogućiti svim našim osnovnoškolcima besplatne udžbenike i školsku prehranu. Klizišta koja su se otvorila u proteklom vremenu značajno su opteretila prethodne proračune, tako da ćemo u ovom mandatu napokon moći početi raditi na podizanju kvalitete života na području naše općine“, rekao nam je predsjednik Općinskog vijeća.

Upravo je problem klizišta obilježio protekli mandat načelnika Vlade Kolarca. Tijekom četiri godine u sanacije je utrošeno osam milijuna kuna.

„Naš zadatak u iduće četiri godine je realizacija svega što smo prethodnih godina zacrtali, a nismo imali sredstava napraviti. To su prije svega izgradnja dječjeg vrtića u Kravarskom i proširenje radne zone u Podvornici, koja bi trebala osigurati stotinu novih radnih mjesta. Nastavljamo i s projektima izgradnje komunalne infrastrukture. Završili smo mrtvačnicu u Donjem Hruševcu, a za desetak dana trebala bi biti gotova i drvena kuća u Barbarićima koja će imati funkciju društvenog doma“, pohvalio nam se načelnik.

Vijećnici su na potpredsjednička mjesta jednoglasno izabrali i Stjepana Kolarca i Nenada Pavunčeca.