Prijava

Vaša prijava

Poklon bonovi, prijenosna računala i smartphoni za najbolje županijske učenike


Zagrebačka županija nagradila je 214 učenika osnovnih i srednjih škola koji su na državnim natjecanjima osvojili jedno od prva tri mjesta te 62 mentora. Nagrade najboljima uručili su župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, zamjenik Hrvoje Frankić i predstavnik Hrvatskog Telekoma Boris Sesar.

„Sva priznanja i medalje koje ste osvojili na natjecanjima izazvali su ponos prvenstveno vaših roditelja i mentora, zatim svake pojedine škole i na kraju, no ne i manje važno Zagrebačke županije. I upravo zato vas, neposredno pred završetak školske godine želimo nagraditi za vaše sjajne rezultate i potaknuti vas da i dalje budete uporni i marljivi“, rekao je župan Kožić. Podsjetio je i kako je u posljednjih 15 godina na području Zagrebačke županije izgrađeno 50-tak škola i sportskih dvorana. „Na nama je da vam osiguramo svu potrebnu infrastrukturu i kvalitetne uvjete obrazovanje, a vaši rezultati dokaz su da se ulaganje u mlade i znanje itekako isplati“, zaključio je Kožić poželivši učenicima duge i sretne ljetne praznike.

09.06.2017. – Dugo Selo – Zagrebačka županija nagradila najbolje učenike osnovnih i srednjih škola – cityportal.hr/foto:Petra Rožić

Nagrade su uručene za postignute rezultate na predmetnim, strukovnim, umjetničkim i sportskim natjecanjima te natjecanju Crvenog križa, mladih tehničara i smotrama – natjecanja vizualnih umjetnosti i dizajna i Domijade.

09.06.2017. – Dugo Selo – Zagrebačka županija nagradila najbolje učenike osnovnih i srednjih škola – cityportal.hr/foto:Petra Rožić

U ime svih nagrađenih učenika i mentora zahvalio se maturant Dominik Budan iz samoborske Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole koji je istaknuo kako će današnji dan svima ostati u lijepom sjećanju i kako će biti dobar vjetar u leđa za daljnje napore i uspjehe. Ukratko je ispričao svoju srednjoškolsku priču, koja je započela upisivanjem za zanimanje kuhara. Ističe kako je jedini kuhar koji je ikada došao na državno natjecanje iz francuskog jezika i plasirao se na četvrto mjesto. Tada je shvatio da može i želi više, pa je svoje obrazovanje nastavio kao hotelijersko turistički tehničar. Poručio je svim učenicima kako se trud uvijek isplati i završio s prigodnom mudrom izrekom “Učenje je kao veslanje protiv struje, čim prestaneš veslati neizostavno ideš unatrag”.

Nagrade za velikogoričke učenike 

Za svoje uspjehe nagrađeno je i 15 učenika iz goričkih osnovnih i srednjih škola. To su Lucija Pedišić iz ZTŠ Rudolfa Perešina koja je na natjecanju iz zrakoplovnog prometnika osvojila prvo mjesto. Državne prvakinje u šahu su učenice OŠ Vukovina; Mira i Marta Trgovac, Lucija Rožić, Ivana Kirin i Dora Jazbec. Drugo mjesto u badmintonu osvojile su djevojke iz Gimnazije Velika Gorica; Elena Miščević, Lucija Buchberger, Korina Kovačević i Ivona Trstenjak.

09.06.2017. – Dugo Selo – Zagrebačka županija nagradila najbolje učenike osnovnih i srednjih škola – cityportal.hr/foto:Petra Rožić

Za osvojeno treće mjesto na državnom natjecanju iz geografije nagradu je dobio Antonio Grgurić iz goričke gimnazije. Učenica OŠ Velika Mlaka, Dora Vidaković bila je treća na INFO kupu u algoritmima, dok je Antonio Dijanić učenik OŠ Nikole Hribara na istom natjecanju, ali u kategoriji LOGO osvojio drugo mjesto. Treće mjesto u suvremenom plesu na državnom natjecanju osvojili su Domagoj Sertić i Ana Kuljev iz Umjetničke škole Franjo Lučić.

Nagrađeno je 70 učenika, ekipno i pojedinačno, za osvojeno prvo mjesto na natjecanju, 105 za osvojeno drugo mjesto i 39 za osvojeno treće mjesto. Učenicima su podijeljene vrijedne nagrade u obliku novčanih poklon bonova, prijenosnih računala, tableta i smartphona.