Prijava

Vaša prijava

FOTO Evo kako je prošao ovogodišnji susret samaca u Pokupskom


Klub žena Pokupsko organizirao je jučer četvrto po redu druženje samaca ‘Na Kupi me pokupi’. Okupilo se u idiličnom ruralnom okruženju, na obali rijeke Kupe, 20-ak samaca koji su tražili svoju srodnu dušu. Do sada su ovi susreti spojili dva para, a jedan od njih i dalje živi u Pokupskom.

“Potaknuti statističkom obradom teritorija Pokupskog kojom smo ustanovili da više od 20 posto muškaraca starijih od 30 godina nije nikad bilo u braku, smatrali smo to jednim velikim problemom. Svakih 10 godina 10 posto stanovništva na ovom području nestane”, objasnila je Zorica Šestak, predsjednica Kluba žena Pokupsko.

Kako bi samcima upoznavanje prošlo što lakše, organizatorice su pripremile stare seoske igre poput potezanja konopa, zabijanja čavala za žene, vožnje tačkama te eksanja piva. Osim na igrama, samci su se mogli upoznati i na plesnom podiju ili jednostavno kroz razgovor u hladu. Jedan mladić djevojku je pokušao osvojiti pjesmom uz pratnju tamburaša, a je li mu uspjelo još ne znamo.

Sramežljivi samci ove godine nisu htjeli, kao što je to bio slučaj ranijih godina, prošetati podijem i predstaviti se, ali na sebi su nosili tradicionalnu pokupsku kiticu pa su se mogli lako prepoznati.

Podržati samce došli su i brojni mještani Pokupskog, a svojim savjetima pokušali su pomoći samcima da lakše pronađu ljubav. Ljubinko nam je tako rekao što bi on savjetovao svojim prijateljima: “Danas je jako teško pitanje što treba napraviti. Svi obično čekaju jedno dvije ili tri decenije da dođu tog odgovora, ali načelno treba biti opušten i biti ono što jesi. To predstaviti nekome, pa možda se nekome i dopadnete.”

Galerija fotografija


21. folklorni susreti

Vatrogasna vježba Donjeg Turopolja