Prijava

Vaša prijava

FOTO Šiljakovina proslavila blagdan svetog Petra i Pavla


Šiljakovina već tradicionalno obilježava blagdan svetog Petra i Pavla koji je ujedno i Dan Mjesnog odbora Šiljakovina. Jučer su tako sve najbolje što znaju pokazala djeca na vatrogasnom natjecanju, a danas je bio dan za zabavu, nogomet i 21. Folklorne susrete, na kojima su, osim domaćina Folklornog ansambla Šiljakovina nastupili i KUD Nova Zora iz Donje Lomnice te KUD Hrvatsko srce iz Žabnog.

“Ja sam zadovoljan programom, a i vidi se po ozarenim licima publike da je bilo odlično. Brežani su uvijek voljeli plesati i pjevati, ali pljesak dugujemo i tome što je danas ovdje bilo jako puno naših bivših članova koji zbog drugih obaveza ne mogu nastupati, ali sad već tu njihova djeca plešu. Danas smo morali izvesti ‘Liku’ upravo jer su nas oni to tražili”, objasnio je predsjednik Folklornog ansambla Šiljakovina Dražen Lučan.

Danas se u Šiljakovini igrala i Malonogometna liga Vukomeričkih gorica, a nakon nje mještani će se zabavljati do kasno u noć uz grupu Sjaj.

“Jako sam zadovoljna odazivom, puna je dvorana i ljudi sudjeluju. Posebno bih pohvalila naš DVD i FA Turopolje. Do idućeg Dana mjesta imamo jako puno toga za napraviti. Plan je da prvo napravimo spremište za vatrogasce te urede za FA i naše udruge. Zatim želimo da naša škola dobije dvoranu, a velik nam je problem i što imamo kombinirane razrede. Već 15 godina čekamo mrtvačnicu na groblju i nadam se da ćemo ju dočekati”, kazala je Karmen Rak, predsjednica Mjesnog odbora Šiljakovina, i dodala kako se nada da će im Grad u tome pomoći, budući da Mjesni odbor nema sredstava.

Galerija fotografija


Tornado iz Kuča otpuhao Strmec

Vatrogasna vježba Donjeg Turopolja