Prijava

Vaša prijava

Zagrebačka županija prerasta u ozbiljnu turističku destinaciju


U prvih šest mjeseci 2017. godine zabilježeno je 19 posto više turističkih dolazaka i 11 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Županiju su posjetila čak 35 652 turista. Ostvareno je  64 100 noćenja, a 42.965 ostvarili su stranci. Najviše ih je došlo iz Njemačke, Italije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Austrije i Nizozemske, a u ljepote „zelenog zagrebačkog prstena“ uvjerili su se i oni iz SAD-a, Koreje, Australije, Tajlanda i Brazila.

„Ponosni smo što se kontinuirani, višegodišnji rast turističkih dolazaka i noćenja nastavlja i u prvoj polovici 2017. godine. Ovakvi pokazatelji rezultat su strateškog razvijanja ponude i sustavnog ulaganja u sektor turizma, a veliki utjecaj ima i blizina Zagreba koji je postao poželjna europska turistička destinacija“, izjavila je Ružica Rašperić, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Osim bogate kulturne baštine, zanimljivog ruralnog prostora, vinskih cesta, mnogobrojnih manifestacija te poznate eno-gastronomske ponude Zagrebačka županija sustavno razvija i posebne grane turizma. Intenzivno se radi i na jačanju cikloturizma, jedne od najprofitabilnije i najbrže rastuće grane turizma u svijetu, a za koju postoje sve predispozicije. Turistička zajednica Zagrebačke županije do sada je izdala 13 karata biciklističkih staza u ukupnoj dužini od 1.317 kilometara, a i svih devet gradova u Županiji te općine Krašić, Pisarovina i Brdovec opremila servisnim stanicama za bicikle.

Županija se uključila i u 123 milijuna kuna vrijedan projekt Greenway, prvi biciklistički autoput u Hrvatskoj uz rijeku Savu ukupne duljine 121,6 kilometara.