Prijava

Vaša prijava

Uhićeni Rumunji koji su Goričanima izvukli i ukrali novac s bankomata


Policajci Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske priveli su trojicu Rumunja, starosti 28 i 29 godina, zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.

“Sumnja se da su tijekom lipnja i srpnja ove godine počinili 11 kaznenih djela teške krađe provaljivanjem u bankomate novčarskih institucija na području Osječko-baranjske, Primorsko-goranske i Zagrebačke županije”, kažu iz Policijske uprave Primorsko-goranske.

Istraživanjem je utvrđeno kako su dvojica od njih, na isti način kao i u ostatku Hrvatske, opljačkali bankomat na Trgu kralja Tomislava u Velikoj Gorici. Ukrali su 15 novčanica po 200 kuna.

Kako je utvrdila policija, na bankomate su postavljali lažnu masku, odnosno opremu za takozvani ‘Cash trapping‘, koja sprječava da novac izađe iz bankomata kroz za to namijenjen otvor, već ostaje zatvoren i zalijepljen na uređaju za izlaz novaca. Transakcija bi pritom bila odobrena i registrirana kroz knjiženje, ali novac ne bi bio isporučen. Nakon takve transakcije i nakon udaljavanja korisnika, osumnjičeni bi iz bankomata izvukao novac.

Ukupno su iz bankomata ukrali oko 124.000 kuna. Dio novaca policija je pronašla i vratit će vlasnicima, a trojica rumunjskih državljana predani su pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu.