Prijava

Vaša prijava

FOTO Svjedodžbe i potvrde državne mature uručene gimnazijalcima i ekonomistima


Maturantima Gimnazije Velika Gorica i Ekonomske škole Velika Gorica, generacija 2013. do 2017. godine, jučer su uručene svjedodžbe o položenoj državnoj maturi (gimnazijalci) i  potvrde o položenim ispitima državne mature (ekonomisti). Tim činom ova generacija se definitivno oprostila od srednjoškolskog naukovanja s pogledom usmjerenim prema studiju odnosno eventualnom zaposlenju, kod nas ili u inozemstvu.

Uručivanje svjedodžbi i potvrda državne mature pada u sredinu školskih ferija odnosno sezone sveopćih godišnjih odmora, ali ih maturanti ne mogu prije dobiti iz proceduralnih razloga. Naime, ispiti državne mature su pod ingerencijom Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, zakonska procedura mora biti poštivana (nakon objavljivanja rezultata ispita postoji rok u kojem maturanti mogu uložiti eventualne prigovore) i zbog toga se sve finalizira u drugoj polovici srpnja.

Gimnazijalcima su Svjedodžbe o državnoj maturi uručivale njihove razrednice odnosno razrednik: Gordan Polan, prof. (4.a), Renata Cerovski (4.b i 4.d), Iva Rožić, prof. (4.c) i Helena Habčić (4.e).

Ekonomistima je Potvrde o položenim ispitima državne mature uručivala ravnateljica Vesna Brkljačić uz asistenciju Snježane Starčević, prof. Svi maturanti su bili u jednoj prostoriji i nitko nije otišao dok i posljednji učenik s popisa nije dobio u ruke dokument koji je viza za (eventualni) upis na fakultet. Na kraju je veliki pljesak bio čestitka svima za položene ispite i simbolično je označio kraj četverogodišnjeg školskog suživota ove generacije.

Galerija fotografija