Prijava

Vaša prijava

Proslava na Plesu: Pet desetljeća od prvog leta Lufthanse za Veliku Goricu


Slijetanjem zrakoplova Lufthanse na Pleso poslijepodne je obilježeno 50. godina od prvog leta Lufthanse za Veliku Goricu. Veleposlanik Savezne Republike Njemačke u RH Thomas Eberhard Schultze istaknuo je kako je 25. kolovoza 1967. godine bio također petak, a kako je u tih 50 godina Lufthansa značajno pridonijela približavanju ljudi, u osobnim i poslovnim kontaktima.

“Od onda se puno toga promijenilo, a danas smo bliski partneri u EU i NATO-u. Pred nama je sjajna budućnost ukoliko nastavimo i dalje zajedno raditi, a siguran sam da hoćemo, jer nema alternative ujedinjenoj Europi. Lufthansa ima i dalje važnu ulogu kao posrednik između Njemačke i Hrvatske u promicanju trgovine, kulturne razmjene i turizma. Čestitam godišnjicu i Lufthansi i Zračnoj luci Franjo Tuđman, veselim se daljnjem pozitivnom razvoju i vašem daljnjem doprinosu u održavanju ovakvih bliskih veza između naših zemalja i ljudi“, u svom govoru istaknuo je veleposlanik Eberhard Schultze.

Foto: MZLZ

„Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo čestitati Lufthansi na ovoj velikoj obljetnici – 50 godina od prvog leta za Zagreb. Lufthansa je naš važan poslovni partner koji čini veliki udio u našem ukupnom prometu, u 2016. godini to je bilo 18,25% prometa putnika, a u 2017. do sada je to 17,45% prometa putnika, te vjerujemo da će se dobri poslovni odnosi i takvi dobri poslovni rezultati nastaviti i u budućnosti, na obostrano zadovoljstvo“, izjavio je Jacques Feron, predsjednik Uprave MZLZ d.d.

Lufthansa Grupa je 2017. proglasila godinom digitalizacije te će u taj proces do 2020. godine uložiti 500 milijuna eura. Na sve zrakoplove tipa Airbus A320 upravo uvode mogućnost povezivanja na Internet tijekom leta.