Prijava

Vaša prijava

FOTO U Mičevcu otkrivena spomen ploča Tihomiru Bučariću


Na društvenom domu u Mičevcu otkrivena je spomen ploča heroju Domovinskog rata Tihomiru Bučariću, pripadniku 1. gardijske brigade „Tigrovi“. Rođen je 25. svibnja 1969. godine, a poginuo je 27. veljače 1994. godine. Posmrtno mu je dodijeljen i čin narednika.

“Sjećamo se kada se rađala naša Domovina. Tihomir Bučarić zajedno s nama odazvao se kako bi branio taj sveti pojam Domovine i sve to što ona nosi. Tihomir je za nju položio svoj život. Danas se ovdje okupljamo kako bi se u sjećanje na njega gradili budućnost i zajedništvo“, rekao je general Josip Lucić, zapovjednik 1. gardijske brigade „Tigrovi“.

16.09.2017.-Mičevec-Otkrivanje spomen ploče Tihomiru Bučariću. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal.hr

“Naš Tihomir je bio jedan od onih najboljih sinova koje je Domovina imala, koji kada je bilo najteže nisu dvojili i kalkulirali već su se odazvali pozivu Domovine. Dao joj je ono najviše, svoj život. Poštovana obitelj budite ponosni na vašeg Tihomira. On je bio i naš jer “Tigrovi” su jedna velika obitelj”, istaknuo je izaslanik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Ilija Vučemilović.

16.09.2017.-Mičevec-Otkrivanje spomen ploče Tihomiru Bučariću. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal.hr

Predsjednik Udruge veterana domovinskog rata Mičevec, Ivan Haluga, istaknuo je kako Tihomiru nije nedostajalo hrabrosti te kako mu njegovi suborci izražavaju veliku zahvalnost na žrtvi koju je dao za svoju Domovinu.

“Naše današnje okupljanje i zajedništvo bude snažne emocije, od tuge do ponosa na našeg prijatelja Tihomira. U vrijeme rata zajedno smo pokazivali kako se voli Domovina Hrvatska i borili se za slobodu, ne šteteći sebe“, govorio je Haluga.

16.09.2017.-Mičevec-Otkrivanje spomen ploče Tihomiru Bučariću. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal.hr

Otkrivanju spomen ploče u ime Grada Velike Gorice nazočio je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zvonko Kunić.

“Lijepo je da su se Mičevčani i mi svi zajedno okupili, kako bi izrazili zahvalnost Tihomiru Bučariću, koji je kao mlad čovjek prije 23 godine poginuo na Velebitu. Spomen ploča na društvenom domu podsjećat će nas na njegov mladi život i žrtvu koju je dao za našu Hrvatsku”, istaknuo je Kunić.

Galerija fotografija: