Prijava

Vaša prijava

Poslovna zona Merdian 16 dobila prvog investitora


U poslovnoj zoni Merdian 16 danas je svečano obilježen početak izgradnje poslovne zgrade Fas logistike d.o.o.. Gorička tvrtka prvi je investitor u poslovnoj zoni smještenoj u Vukovinskom polju.

„Da bismo došli do ove prve investicije u našu radnu zonu, morali smo dovesti kompletnu infrastrukturu i riješiti sva pravna pitanja. Na ovom projektu radimo već 10 godina i drago nam je da smo privukli prvog ulagača, Fas logistiku d.o.o.“, rekao nam je Richard Teichmann, suvlasnik tvrtke Merdian 16.

26.09.2017. Vukovinsko polje – Merdian 16 privukao prvog investitora. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Dodao je, kako bi ova zona trebala postati jedna od najvećih poslovnih zona u Hrvatskoj. Dobar položaj i infrastruktura ono je što je privuklo prvog investitora, a trebalo bi privući i nove ulagače.

„Odlična prometna povezanost, uvjeti gradnje i podrška Grada Velike Gorice kod ishođenja građevinske dozvole te blizina zračne luke ono je što čine ovu zonu idealnom za razvoj našeg poslovanja“, objasnio je Kristijan Stipančić, direktor Fas Logistike d.o.o..

26.09.2017. Vukovinsko polje – Merdian 16 privukao prvog investitora. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Poslovna zona trebala bi imati pozitivan ekonomski utjecaj na svoje okruženje. S time se složio i gorički gradonačelnik Dražen Barišić.

„Kao što vidimo Fas logistika je gorička tvrtka, Goričani su izradili projekt novog poslovnog prostora, a vjerujem da će biti i izvođači radova, kao i zaposlenici koji će ovdje raditi. Potvrđuje se sve ono što smo radili i što radimo na otvaranju radnih mjesta te stvaranju zadovoljnog društva kroz zadovoljne građane“, istaknuo je gradonačelnik.

26.09.2017. Vukovinsko polje – Merdian 16 privukao prvog investitora. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Poslovna zona Merdian 16 trebala bi biti energetski učinkovita, a upravo je zeleni pristup ono što će se promovirati u Vukovinskom polju. Simbolično, gradnja prvog objekta započela je upravo tijekom Svjetskog tjedna Zelene gradnje, a zasađeno je i nekoliko platana.

Galerija fotografija