Prijava

Vaša prijava

FOTO Pobjeda Lukavca u derbiju za potvrdu prvog mjesta


Derbi jesenske polusezone pripao je Lukavcu, apsolutno najugodnijem iznenađenju u aktualnom prvenstvu. Klub koji je na kraju prošlog prvenstva završio na posljednjem mjestu i ostao u ligi samo zahvaljujući administrativnom brisanju Naftaš Ivanića, igra kao preporođen.

U susretu prvoplasiranog Lukavca i drugoplasirane Bistre prezentiran je vrlo dobar nogomet, u cjelini vrlo korektan meč i posve zaslužena pobjeda domaćina. Vodstvo domaćih uslijedilo je nakon dugog trka Brune Augustića i njegove povratne lopte za Luku Borkovića, koji je iz prve s 15m silovito zakucao loptu u mrežu poluvisoko uz samu vratnicu. U 30. minuti došlo je do sudara u zračnom duelu između Maria Skorina i Vite Lončarevića, oba su se našla na travi rasječenih arkada. Medicinsku pomoć i zavoje oko glave pružila im je Velida Plodinec i oba su nastavila igrati.

Turbulentni početak drugog poluvremena donio je u 49. opravdano isključenje Roberta Aničića Bosnića i izjednačujući pogodak Ivana Babića (53). Uslijedio je, začudo, pritisak gostiju s igračem manje! Domaći su bili ispustili niti igre iz ruku i imali su sreće da nisu primili drugi pogodak. Ipak, u posljednjih 15 minuta Lukavec je opet zagospodario terenom i nakon sjajnog prodora Ivana Hladnog po lijevoj strani i niskog ubačaja, ‘zamotani’ Skorin je u 78. zakucao loptu iz blizine pod gredu za novo vodstvo. Do kraja je Augustić promašio zicer u 83., a u 85. Nikola Đurđek je dva puta spašavao paradama svoju mrežu.

Galerija fotografija

Jedinstvena nogometna županijska liga – 8. kolo

NK Lukavec – Bistra 2:1 (1:0)

Lukavec. Igralište ŠRC Lukavec. Gledatelja 200. Subota, 30.09.2017., 16 sati. Sudac: Tihomir Sopić (Galgovo). Pomoćnici: Tomislav Milaković (Hrastina) i Ivan Rešetar (Samobor). Delegat: Zoran Smrekar (Zagreb). Strijelci: 1:0 – L. Borković (26), 1:1 – Babić (53), 2:1 – Skorin (78).

LUKAVEC: Luter, Hladni, M. Grdenić, Maslač, Britvec, Mihanović, Augustić (od 87. Paško), L. Borković (cap.), Skorin, V. Borković, Huzjak. Trener: Siniša Mioković.

BISTRA: Đurđek, Lončarević, Jedvaj, Ištuk (cap.), Aničić Bosnić, Pulek, Lovrić, Kukec, Vrabec, Posavec, Babić (od 70. Šutalo). Trener: Bernard Gulić.

Crveni karton: Roberto Aničić Bosnić (49. drugi žuti karton).